SKYTJENESTER

Oracle satser massivt på nettskyen: Ansetter 2.000 nye medarbeidere

Oracle satser massivt på nettskyen.
Oracle satser massivt på nettskyen. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP
9. okt. 2019 - 16:31

Oracle er i gang med å ta et offensivt grep om nettskyen når de nå ansetter 2 000 nye medarbeidere med fullt fokus på egen skyplattform. Strategien er en del av en aggressiv plan for å spise av markedsandelene til Microsoft Azure og Amazon web services (AWS). 

I løpet av neste år skal Oracle åpne 20 nye datasenterregioner i Chile, Japan, Sør Afrika, De forente arabiske emirater, Europa og Asia. Selskapet har per i dag 16 regioner – mange av dem åpnet 2019. 

Aggressive planer

Selskapet er i gang med å satse på andregenerasjons skyteknologi, etter at satsingen fikk en noe plundrete start. 

– Vi kjører nå på veldig aggressivt. Planen er å gå vekk fra den kompleks strukturen vi har satset på tidligere, sier skysjef Don Johnson til Reuters. 

Les også

Teknologien skal være basert på Oracle Autonomous Linux som ble lansert under selskapets OpenWorld-konferanse i høst.

Oracle Autonomous Linux provisjonerer, skalerer, fininnstiller og oppdatere seg selv, uten at driften avbrytes, hevdet selskapet ved lansering. Den amerikanske IT-giganten mener dette skal gi lavere kostnader og bedre tilgjengelighet på tjenestene som tilbys.

136 000 ansatte

– Alle applikasjonene våre og hele infrastrukturen vår kjøres på Autonomous Linux. Flere hundre tusen servere og flere hundre millioner transaksjoner hver dag viser at løsningen er live i skyen vår, sa selskapet toppsjef, Larry Ellison da operativsystemet ble lansert i slutten av september. 

Oracle har i dag 136 000 ansatte, av disse jobber 16 000 med nettskysatsingen. I Norge har selskapet rundt 200 ansatte.

Gartner estimerer at det totale markedsvolumet innenfor nettskyen vil være på 357 milliarder kroner i 2019. På verdensbasis er AWS den ukronede kongen på haugen.

AWS er desidert størst

Selv om IT-giganten Oracle satser massivt, er det ingenting som tyder på at Amazons suverene posisjon i markedet vil bli utfordret med det første.

Ifølge tall fra Canalys om utviklingen i første kvartal, økte selskapet omsetningen med 2,3 milliarder dollar sammenlignet med samme kvartal i fjor. Totalt omsatte AWS for til sammen 7,6 milliarder dollar i årets første kvartal.

Les også

Microsoft økte også omsetningen i Azure med 1,5 milliarder, mens Google Cloud økte omsetningen med 1,1 milliarder.

Dermed var Amazons økning i første kvartal nesten like stor som den sammenlagte økningen til de to største konkurrentene.

I januar åpnet Amazon sitt første norgeskontor. 

 – Kunder har etterspurt et kontor med norske medarbeidere i en lokal setting. Etter at vi etablerte tilknytningspunktet på Ulven i fjor sommer, var dette det neste naturlige steget for oss, sa administrerende direktør Guido Bartels for AWS’ Norden- og Baltikum–satsing til digi.no den gang.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.