Oracle-sjef endelig målbundet

Oracles nestkommanderende, Charles Phillips, har en CV som burde imponere de fleste i IT-bransjen. Phillips, som er farget, har en bachlor i IT, en MBA fra et mindre kjent universistet og har advokatlisens.

I en bransje som foretrekker å ansette internt, er det imponerende å ansatt som nestsjef og Larry Ellisons høyre hånd når du er aksjeanalytiker.

På scenen under OracleWorld her i London denne uken utviste Phillips en sjelden avslappehet (kan være jetlag). Bare en gang glipper kunnskapene og treningen i diplomatiske uttalelser.

For livredde for å røpe noe hemmelig og så bli saksøkt, holder amerikanske leder seg milelagt unna å si noe om andre selskaper. Selv kommentarer og sammenligninger av konkrete produkter sitter langt inne.

Men det sprakk for Phillips da en journalist spør om det ikke stemmer at Tom Siebel, gründer og toppsjef i CRM-selskapet Siebel ikke skal ha ringt Ellison og bedt Ellison kjøpe hans selskap.

Etter en lang stillhet, mye skraping i teppet og hard tenking blir det beste svaret Phillips klarer å servere kort og godt "something like that".

Til toppen