RESULTATERFINANS

Oracle-sjef forsøker seg med poker-taktikker

Oracle-sjef Larry Ellison lover ingen ny og høyere bud, men han har historikken mot seg.

15. nov. 2007 - 08:51

I et oppkjøpskappløp har nå nesten hele gruppen av de mellomstore programvare-husene blitt kjøpt opp av enten Oracle, IBM eller SAP.

På mandag ble det kjent at IBM kjøper Cognos, men Oracle og Bea slåss så fillene fyker. Oracle-sjef Larry Ellison har gjort såkalte fiendtlige oppkjøp før der han ikke har inngått en avtale med ledelsen først. Etter hele 18 måneders krig sikret Ellison seg til slutt ERP-leverandøren Peoplesoft/JD Edwards.

Som den gang fikk Ellison nå nei på sitt første bud, Bea-ledelsen ville ha mer enn 6,7 milliarder dollar for sin applikasjonsserver-teknologi og den store kundelisten.

Men nå lover Ellison at hvis det kommer et nytt bud vil det være lavere. Stoler man på Ellison har Bea-ledelsen dummet seg ut. Spørsmålet er om det kan komme inne en annen aktør fra sidelinjen og kuppe Bea.

Bea krever 21 dollar aksjen og en totalpris på 8,23 milliarder dollar, ikke 17 dollar som Oracle tilbyr.

Men Ellison har historikken mot seg i pokerspillet som nå utspiller seg: Da han skulle kjøpe Peoplesoft, hevdet han at budet på 16 dollar aksjen var hans aller siste, men han endte opp med å betale hele 26,5 dollar aksjen til slutt.

Bea gambler åpenbart på at budene skal løfte seg og at kanskje IBM skal sette seg ned ved bordet. Men de er under press fra blant annet sin største eier, superinvestor Carl Icahn som vil ha salg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.