Oracle-sjef må betale kjempe-regning selv

Oracle-sjef og gründer Larry Ellison er rik, men vil nok kjenne det når han må punge ut med 800 millioner kroner.

Oracle-sjef og gründer Larry Ellison er rik, men vil nok kjenne det når han må punge ut med 800 millioner kroner.

Gigantbøter kan vanke når man har gjort noe galt i USA, men vanligvis er det bedrifter, ikke enkeltpersoner, som ilegges slike bøter.

Nå har Oracle-gründer og toppsjef Larry Ellison litt å ta av, men selv han vil merke det når han skal i banken og ta ut 122 millioner dollar - 816 millioner norske kroner.

Dette er boten Ellison i går ble ilagt etter en lang disput om aksjesalg for nesten fire år siden.

I 2001 meldte selskapet om svake tall og aksjekursen stupte. Men toppsjef og gründer Larry Ellison hadde en måned i forveien dumpet ut deler av sine egne aksjer og cashet inn friske 5,8 milliarder kroner.

Dette mislikte andre aksjonærer og gikk til søksmål. For å gravlegge saken er det Ellison som selv har kommet med forslaget om å betale 100 millioner dollar mot å slippe å innrømme noen skyld i saken.

Men regningen blir høyere. I tillegg til de 100 millioner dollar som skal gå til veldedige formål, får advokatene som saksøkte Ellison 22 millioner dollar.

Avgjørelsen i går er et slag for Oracle-aksjonærene - de får ingen ting. Ellison er pålagt å gi 100 millioner dollar til veldedige formål, men han kan selv velge hvilke.

Til toppen