Oracle-sjef må slite etter veddemål

Selgere i Oracle Norge motiveres ikke bare av penger. Muligheten til å pine toppsjef Hans Olav Hamran fungerer også.

Selgere i Oracle Norge motiveres ikke bare av penger. Muligheten til å pine toppsjef Hans Olav Hamran fungerer også.

Ledelsen i de fleste IT-selskaper forsøker med ulike teknikker å få sine salgskorps til å strekke seg litt ekstra når det går mot kvartals- eller årsslutt. Vanligvis gjøres dette med premier, bonus-ordninger og andre personlig goder.

Men litt mer negative teknikker fungerer også, det har nå Oracle Norge-sjef Hans Olav Hamran og tre av hans direktører fått erfare. Oracle Norge hadde årsavlutning 31. mai og da det var igjen tre uker av året, ble det avholdt et salgsmøte, får digi.no vite.

Der la Hamran frem følgende løfte: Jeg har aldri vært noen stor sykkelmann, men når vi disse høye målene for innspurten, skal jeg, salgsdirektørene og teknologidirektøren sykle Birken.

Det angrer kanskje Hamran litt på nå, for selgerne la inn den nødvendige ekstra-innsatsen og kom akkurat i mål.

Hamran og hans sjefer har derfor trolig investert betydelige deler av sommeren i sykkelsetet for å trene seg opp i en aktivitet ingen av dem fra før av er store på. Birken er et løp for viderekommende som følger en 80 kilometer lang løype over fjellet.

Det er nærliggende å kalle denne typen løfter overfor de ansatte som "negativ motivasjon", da de ansattes innsats drives av lysten til å stjele fritiden til ledelsen og påføre dem smerte/utgifter til sportsutstyr.

Til toppen