Oracle-sjef mener Europa bremser

USA falt raskere, men har nå stabilisert seg. Nå kommer Europa etter, forteller Oracles finansdirektør.

USA falt raskere, men har nå stabilisert seg. Nå kommer Europa etter, forteller Oracles finansdirektør.

USA fikk smellen raskere og har trolig nå nådd bunnen. Men Europa og Asia ligger noen kvartaler bak USA, mener finansdirektøren i Oracle, verdens nest største programvareselskap.

- Vi hører nå her i Europa alt vi har hørt i USA de siste årene, sier Jeff Henley til Europa-utgaven av Wall Street Journal.

Også konsulent- og driftsselskapet EDS sier det samme, mens store selskaper som Microsoft og IBM ennå ikke har meldt om tilsvarende.

Henley mener at markedet i USA er nær bunnen og at 2003 vil gi en moderat vekst. Oppturen vil først melde seg to-tre kvartaler senere i Europa og USA, tror Oracles finansdirektør som forventer et fall i resultatet for kvartalet som avsluttes i november på mellom 4 og 7 prosent sammenlignet med kvartalet før.

Oracle har tidligere varslet et kutt på nærmere 500 ansatte, primært i Europa, i tiden fremover. Selskapet har i skrivende stund omlag 40.000 ansatte.

- Tradisjonelt har Norge vært noe isolert fra utviklingen i resten av Europa, sier Harald Løvvik, markedsdirektør i Oracle Norge, til digi.no. Men han peker på at på grunn av børsregler kan han ikke kommentere utviklingen nå.

Les også:

Til toppen