Oracle-sjef rakker ned på SAP

Oracle-sjef Larry Ellison er kjent for sin friske stil og har nå med et ordspill begynt å rakke ned på tyske SAP.

Oracle-sjef Larry Ellison er kjent for sin friske stil og har nå med et ordspill begynt å rakke ned på tyske SAP.

Oracle og SAP, verdens henholdsvis nest største og tredje største programvareselskap er både partnere og bitre konkurrenter.

Mange av de største bedriftene i verden styres med SAP-system som kjører på toppen av Oracle databaser. Men Oracle girer opp med sine egne forretningssystemer med flere oppkjøp.

Krigen hardnet nylig til da SAP offentliggjorde at de skulle kjøpe det amerikanske programvareselskapet Retek, men så kastet Oracle seg inn i kampen og snappet opp 10 prosent av aksjene.

Oracle-sjef Larry Ellison er kjent for å holde en uvanlig frisk stil og i løpet av de siste dagene trappet han opp ting enda et hakk.

I siste nummer av bladet BusinessWeek trykker man et intervju med Oracles der nestkommanderende Charles "Chuck" Phillips gir full gass - i en knapp og ganske syrlig tone overfor journalisten:

Spørsmål: Jeg har lagt merke til at Larry Ellison gjentatte ganger kaller SAP for "sap" i konferanse-telefonsamtaler. (Å uttalle SAP som et ord betyr mye, for i USA betyr "sap" en taper, tulling, en lett utnyttbar person man kan suge ting ut av)
Phillips: Veldig "perceptive" (våkent av deg).

Spørsmål: Var det gjort med vilje?
Phillips: Ja

Spørsmål: Hvorfor det?
Phillips: Han liker å kalle dem sap.

Spørsmål: Jeg har ikke hørt det fra han før?
Phillips: Du kommer til å høre det mer - det høres bedre ut, i hvertfall i vårt perspektiv

Spørsmål/kommentar fra journalisten: Det er nedsettende.
Phillips: Riktig

Til toppen