RESULTATERFINANS

Oracle-sjef varsler enda flere oppkjøp

Oracle-sjef Larry Ellison har allerede gjennomført IT-bransjens oppkjøpsrunde, men han er ikke ferdig.

10. feb. 2006 - 09:48

Oracle er størst på databaser, men det er SAP som er sjef på viktigste systemene som verdens bedrifter bruker til å holde styr på produksjon, varer, folk og penger.

Oracle-sjef Larry Ellison har satt seg fore å bli størst og har i løpet av tre år gjennomført IT-bransjens mest omfattende og dyreste handlerunde.

Først gjennomførte han en bitter runde med den nyfusjonerte ERP-leverandøren

Peoplesoft/JD Edwards. Deretter kjøpte han Retek som lager IT-systemer for butikkjeder og så deler av Iflex, verdens største aktør på IT-systemer til banker. Og til slutt kjøpte

Oracle en annen konkurrent - Siebel, markedsleder på kundeadministrasjon (CRM).

I tillegg har Ellison gjort tre mindre oppkjøp innen mellomvare og sikkerhet: Oblix, Phor og Octet String.

Oppkjøpsrunden har foreløpig kostet 19 milliarder dollar i kontanter og Oracle-aksjer. I norske kroner har altså Ellison brukt hele 127 milliarder kroner.

Og nå varsler Ellison nye oppkjøp.

Hovedmotivasjon for oppkjøpene er trolig kundenes harde dreining mot ferdig integerte applikasjoner fordi det er så dyrt å koble sammen systemer fra ulike leverandører. Og med hvert selskap Oracle har kjøpt, har selskapet skaffet nye kundemasser å selge sine produkter til.

Ellison kom med varslene om nye oppkjøp under en investormøte på onsdag. Der fortale Ellison at at Oracle arbeider med å kjøpe opp aktører i markedet for business intelligence og annen mellomvare, skriver Cnet.

- Vi ønsker å være nummer en i alle segmenter. Det er ikke ut i fra selvfølelsen, men er du ikke nummer en, tjener du ikke mye penger, sa Ellison på møtet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.