Oracle skal lage ny superpakke

Oracle-sjef Larry Ellison forsøker å berolige kunder av Peoplesoft med løfter om fremtidig støtte og en ny fellespakke.

Oracle-sjef Larry Ellison forsøker å berolige kunder av Peoplesoft med løfter om fremtidig støtte og en ny fellespakke.

Oracle-sjef Larry Ellison og hans menn har nå gått løs på Peoplesoft og deres kunder etter en halvannen år lang kamp om å få kjøpe selskapet.

Nå kommer det store slaget - sukess står og faller på om man klarer å flytte over Peoplesoft-kundene til Oracles systemer. For målet med slike oppkjøp er alltid å legge ned den kostbare utviklingen av to systemer.

Dette sier ingen høyt, men Visma har demonstrert strategien i mindre skala med en rekke oppkjøp. Man avslutter videre utvikling og vedlikeholder bare systemet man kjøper opp.

Derfor er et oppkjøp av en leverandør - i utgangspunktet - en dårlig nyhet for kundene.

På en konferanse i går forsøkte Oracle-ledelsen med Larry Ellison å dempe kundene som bruker Peoplesoft og JD Edwards-systemer. Fordelen Oracle har er at selskapet har hatt halvannet år på å legge sine planer.

Ikke helt uventet offentliggjorde Ellison planer om "Project Fusion," et ny samling av forretningsystemer (ERP) som skal samle det beste fra både Oracle, Peoplesoft og JD Edwards-produktene og som alle enkelt skal kunne oppgradere til.

Basert på Java og åpne standarder er Fusion et stort prosjekt og det vil ikke komme i salg før i 2007, skriver Cnet.

Ellison lover at den annonserte nye versjonen av Peoplesoft-programmene, PeopleSoft Enterprise 9.0, skal komme til neste år. Det samme gjelder J.D. Edwards EnterpriseOne 8.11 og en 8.12 i 2006.

Ellison lovet samtidig en ny versjon av sine egne forretningsprogram-samling, Oracle E-Business Suite 12.0, trolig i 2006, skriver Cnet.

Oracle lover å gi støtte til brukere av Peoplesoft og JD Edwards frem til minst 2013.

Til toppen