Oracle skuffet med sviktende salg

Oracle-sjef Larry Ellison smiler kanskje ikke like bredt etter å ha fortalt om nedgang i salget.

Oracle skuffet med sviktende salg

Oracle-sjef Larry Ellison smiler kanskje ikke like bredt etter å ha fortalt om nedgang i salget.

Teknologi-investeringer i store amerikanske bedrifter er i ferd med å avta, og den økonomiske nedturen i USA rammer nå også Oracle.

Oracle har brukt store ressurser på å kjøpe opp mindre programvareselskaper med det formål å bli sterkere i konkurransen med rivaler som Microsoft, IBM og SAP AG. Nærmere 40 selskaper har blitt kjøpt opp de siste tre årene.

Selskapets oppkjøp har gitt kjempeuttelling, men i går kveld skuffet Oracle med sviktende salg for tredje kvartal i perioden desember til februar (avvikende regnskapsår).

Mens Oracle for andre kvartal leverte den sterkeste veksten i nye lisenser på ti år med 35 prosent, var veksten for tredje kvartal gått ned til 16 prosent.

Selv om driftsresultatet var hele 35 prosent høyere enn året før, forventet finansanalytikerne i lys av de mange oppkjøpene selskapet har gjennomført, bedre uttelling.

Markedet reagerte med å sende aksjen ned over åtte prosent.

Det er særlig salget av nye programvarelisenser som skuffer. Oracles programvarevirksomhet utgjorde i tredje kvartal 4,2 milliarder dollar av den totale omsetningen. Totalt for denne virksomheten var veksten i nye lisenser på 16 prosent. Databasevirksomheten vokser mest, med en økning på 20 prosent.

Nylisenssalget betraktes som et godt tegn på hvor framgangsrikt et programvarehus er. Det gjenspeiler også kundenes vilje til å investere i ny IT.

Oracles store virksomheter internasjonalt har likevel på mange måter reddet selskapet. Med rundt halvparten av omsetningen generert utenfor USA rammes Oracle i mindre grad av svak dollar og et svekket nasjonalt marked.

Oracle omsatte i sitt tredje kvartal for 5,3 milliarder dollar. Dette er en økning på 21 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Resultatet endte på 1,9 milliarder dollar, noe som er en økning på hele 35 prosent.

Ellison selv forklarer den lave veksten i tredje kvartal med et veldig sterkt kvartal ett år tilbake.

Til toppen