BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Oracle snuser på webOS

Hevdes å ville overta HPs operativsystem.

Fremtiden virker svært uviss for HPs operativsystem webOS. Divisjonen de fikk gjennom kjøpet av Palm ryktes nå solgt. Oracle nevnes som en mulig interessent. I så fall er de trolig ute etter patenporteføljen.
Fremtiden virker svært uviss for HPs operativsystem webOS. Divisjonen de fikk gjennom kjøpet av Palm ryktes nå solgt. Oracle nevnes som en mulig interessent. I så fall er de trolig ute etter patenporteføljen.
8. nov. 2011 - 09:51

Hewlett Packard har vinglet mye i år. Etter å ha avsatt sin ferske toppsjef Leo Apotheker valgte hans etterfølger Meg Withman å likevel beholde selskapets pc-avdeling.

Derimot er det fortsatt høyst uklart hvilken fremtid HPs operativsystem webOS har. Apotheker rakk i sin korte regjeringstid å legge ned all produksjon av webOS-baserte enheter.

Offisielt heter det at selskapet «utreder hvilke muligheter som finnes for å optimalisere verdien av webOS-programvare». Samtidig dukker det stadig opp nye rykter om et nært forestående salg.

Hewlett Packard evaluerer nå et mulig salg av plattformen, til en pris av noen hundre millioner dollar. Det hevder fire ulike kilder overfor nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge Reuters skal flere selskaper ha uttrykt interesse for å overta det kritikerroste, men tross alt lite utbredte operativsystemet webOS. HPs mislykkede serie webOS-produkter rakk aldri å bli lansert her til lands.

Oracle er den eneste av de angivelige beilerne som navngis. IT-giganten kan være blant aktørene som er interessert i å ta over divisjonen, som anses å være attraktiv først og fremst grunnet patentporteføljen, oppgir anonyme kilder til nyhetsbyrået.

Det kan være verdt å nevne at HPs tidligere toppsjef Mark Hurd, som i sin tid kjøpte opp Palm og webOS, nå er nestkommanderende i Oracle.

Meldingen kommer bare en drøy uke etter at tidligere Palm-toppsjef Todd Bradley, som nå leder av pc-avdelingen i HP, rykket ut for å avsanne et rykte om salg etter spekulasjoner i den britiske avisen The Guardian.

Samsung var tidligere i høst regnet som en potensiell kjøper, men har senere kategorisk nektet for at webOS noensinne skulle bli interessant for dem.

HP overtok webOS da de kjøpte Palm for 1,2 milliarder dollar i fjor. Siden har store deler av divisjonens ansatte blitt satt på gaten.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.