Abonner
BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oracle-spesialist konkurs

Jobber intenst med å redde arbeidsplassene.

Norske systemarkitekter (NSA) har flere tunge kunder, men det hindret ikke selskapet fra å ta den tunge veien til skifteretten mandag.
Norske systemarkitekter (NSA) har flere tunge kunder, men det hindret ikke selskapet fra å ta den tunge veien til skifteretten mandag. Bilde: Skjermdump

OPPDATERT SAK

Mandag ble det åpnet konkurs i IT-konsulent og driftsselskapet Norske Systemarkitekter (NSA) ved Oslo tingrett.

Bostyrer Stine Snertingdalen, partner og advokat i Kvale & Co, sier til digi.no at hun ikke kjenner årsaken til konkursen men at alt fokus nå er på å selge selskapet, slik at virksomheten kan fortsette og verdiene ikke forringes. Etter at konkursen inntraff har bostyrer anledning til å finne en ny eier til selskapet.

Veteran

Selskapet har hovedkontor på Kjelsås i Oslo men har også et datterselskap på Sørlandet. Sammen med datterselskapene CognIT og NSA Sør, har selskapet virksomhet i både Bergen, Fredrikstad, Grimstad, Halden, Kristiansand og Rjukan. NSA ble etablert i 1995 og er dermed en av veteranene i norsk IT-bransje.

Selskapet har ca. 50 ansatte.

På nettsidene til selskapet fremgår det at de er Norges tyngste kompetansemiljø på implementering og forvaltning av Oracles databaseløsninger, mellomvareteknologi og applikasjoner.

Tunge kunder

De skriver videre at de deltar i en rekke av de mest spennende og retningsgivende prosjektene som gjennomføres i Norge og nevner Skattedirektoratet, VG, Oslo Kommune og Norsk Sykepleierforbund blant sine kunder.

Har tapt penger

Selskapets regnskap for 2011 viste en omsetning på 84,5 millioner kroner, en liten vekst fra året før. Underskuddet endte på 1,3 millioner kroner, noe som var en forbedring fra året før da selskapet tapte over tre millioner kroner. Det er det tyske IT-konsulentselskapet Norcom Information Technology AG som er største aksjonær med 51 prosent av aksjene.

Selskapets ledelse jobber nå under høytrykk for å bistå bostyret med å selge selskapet, og adm. direktør Kjetil Bjerke Karlsen sier til digi.no at de håper på en løsning i løpet av dagen. Han vil ikke gi noen kommentarer utover det.

Ikke berørt

Konkursen skal etter det digi.no erfarer ikke berøre datterselskapene. I Kristiansand og Grimstad holder NSA Sør til. Dette selskapet eies 80 prosent av konkursboet til NSA mens de resterende aksjene er fordelt på de ansatte.

Adm. direktør Jan Nordlid i NSA Sør sier til digi.no at de ikke er omfattet av konkursen.

– Vi har gode og store kunder, som for eksempel Aker og Skatteetaten, vi har Gard (skipsforsikringsgigant) i Arendal og en rekke offentlige kunder innen kommune og fylke, sier Nordlid til digi.no.

Regnskapstallene for 2011 vitner også om en lønnsom butikk. Da omsatte selskapet for rett under 16 millioner kroner og satt igjen med en bunnlinje på 3,2 millioner kroner.

Forhandlinger

Ledelsen i NSA har tirsdag ettermiddag vært travelt opptatt i møter sammen med bostyrer Snertingdalen. Etter det digi.no erfarer jobbes det på spreng med å finne en kjøper av boet. Dette må skje innen meget kort tid, men det skal ha meldt seg flere interessenter.

Allerede i løpet av ettermiddagen er det forventet at aktører har sikret seg det konkursrammede selskapet.

digi.no følger saker og vil komme med mer informasjon.