RESULTATERFINANS

Oracle-tall tjente på dollarfall

– Et oppsving, men ingen dramatikk, sa Larry Ellison om Oracles dollarinflaterte kvartalstall.

16. des. 2003 - 07:49

Kvartalet fram til 30. november er det andre i selskapets regnskapsår. Oracle meldte om 8 prosent omsetningsvekst, fra 2,31 milliarder dollar i fjor til 2,5 milliarder i år, og om 15 prosent resultatvekst, fra 535 millioner dollar til 617 millioner. Det svarer til 0,12 dollar per aksje mot 0,10 i samme kvartal i fjor. Analytikerne hadde ventet 0,11 dollar per aksje i år.

Mye av økningen kan føres tilbake til svakere dollarkurs. På den andre siden er økningen i salget av nye lisenser hele 13 prosent, til 849 millioner dollar. Det er større enn på tre år, og gjenspeiler reell vekst. Med fast dollarkurs hadde økningen vært 5 prosent, ifølge Oracle.

Med de siste resultatene har Oracle nå over åtte milliarder dollar på bok, noe som øker hvertfall Oracles muligheter til å kjøpe Peoplesoft.

Innen forretningsapplikasjoner økte salget av nye lisenser med 27 prosent til 137 millioner dollar. Det er større tempo enn konkurrenter som SAP, Siebel og PeopleSoft.

I tredje kvartal – fram til 28. februar 2004 – forventer Oracle 7 til 10 prosent større omsetning enn de 2,31 milliarder dollar fra samme kvartal i fjor. Omsetningen av nye lisenser ventes å øke med mellom 5 prosent og 15 prosent. Resultatet ventes å ligge mellom 0,11 og 0,12 dollar per aksje, mot 0,11 i samme kvartal i fjor.

– Det er et oppsving, men det er ikke dramatisk, var formuleringen til toppsjef Larry Ellison i en konferansesamtale med analytikere.

- Utviklingen i Norge viser samme positive tendens som for moderselskapet, forteller Oracle Norge-sjef Hans Olav Hamran, men kan ikke oppgi konkrete tall.

- I siste kvartal vil jeg spesiellt nevene sykehussektoren der vi har signert avtaler på ERP løsninger samt portal og integrasjon infrastruktur. Videre er vi glade for flere viktige salg av Oracle Collaboration Suite, vår nye utfordrer til Microsoft Exchange og Lotus Notes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.