Oracle tilbake på vekstsporet

Restrukturering spiser av overskuddet, men veksttakten øker, også uten Sun.

Oracle tilbake på vekstsporet
Bilde:

Oracle leverte i natt sine tall for regnskapsårets tredje kvartal, som ble avsluttet 28. februar. Tallene omfatter virksomheten til Sun, som Oracle fullførte kjøpet av 26. januar.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor, økte den samlede omsetningen med 17 prosent til 6,4 milliarder dollar. Sun bidrar med en ny post, maskinvare, og med inntekter innen programvare.

Ifølge Oracle ville omsetningsveksten uten Sun vært 7 prosent, til 5,8 milliarder dollar. Det tilsier at Sun har levert en omsetning på 569 millioner dollar, fordelt på 458 millioner i maskinvare og maskinvaresupport, og 111 millioner dollar i programvare.

Salget av nye programvarelisenser økte med 13 prosent til 1,7 milliarder dollar. For rene Oracle-lisenser var økningen 10 prosent. Salget av nye lisenser til applikasjoner økte med 21 prosent.

Oracle bokfører restruktureringskostnader på over 300 millioner dollar. Det bidrar til at driftsresultatet havner på 1,8 milliarder dollar, ned fem prosent fra samme kvartal i fjor. Nettoresultat etter skatt havner på 1,2 milliarder dollar, ned 10 prosent.

Oracle-sjef Larry Ellison gleder seg over at de nok en gang har tatt markedsandeler fra SAP.

– Det siste kvartalet deres var årets beste, med en nedgang på bare 15 prosent [i salg av nye applikasjonslisenser], mens vi økte med 21 prosent. Der SAP virkelig er ledende er i antall toppsjefer. De er i gang med sin tredje og fjerde i år, mens vi bare har hatt én.

Ellison viser til at SAP kvittet seg med fjorårets nye toppsjef Leo Apotheker i begynnelsen av februar, og erstattet ham med tospannet Bill McDermott og Jim Hagemann Snabe, etter elendige tall i 2009.

    Les også:

Les mer om: