Oracle tilbyr billigere samlepakke

Den nye Oracle Collaboration Suite 10g slår sammen fire Microsoft-pakker til en hyggelig samlepris.

Den nye Oracle Collaboration Suite 10g slår sammen fire Microsoft-pakker til en hyggelig samlepris.

Oracle skal nå lansere sin nye epost/gruppe-varepakke Collaboration Suite 10g i Norge. Pakken kom internasjonalt i salg tidlig i høst, men Oracle har ventet til nå med sin tredje versjon.

Tidspunktet er bra - Microsoft nærmer seg lanseringen av sin store Exchange-oppgradering, versjon 12.

Oracles hovedvåpen mot den svært utbredte Exchange er pris. For Collaboration Suite er som navnet indikerer ikke et program, men en samlepakke. For til en felles pris per bruker får kundene en lang rekke samarbeidsmuligheter. Og alt innhold lagres i den samme databasen og kan søkes på med samme søk.

Skulle de valgt Microsoft måtte de ha kjøpt minst fire separate Microsoft-pakker.

Collaboration Suite gir:

Epost (konkurrerer med Exchange)

Portal: Åpningsside som samler tilpasset informasjon

Prosjekt-samarbeid (på linje med Microsoft Sharepoint)

Dokumentarkiv - alle bedriftens dokumenter lagres og kan søkes i

Bedriftsinterne lynmeldinger (som med Microsoft Live Messenger)

Den enkelte bruker kan benytte seg av Microsoft Outlook-klienten, men Oracles andre store salgsargument er Collaboration Suite er laget for å brukes gjennom en nettleser. Benytter man nettleseren, kan man servere en portal - et samlebilde (under) som viser epost, avtaler og tilpassede nyheter - nettsider en administrator har valgt ut.

Gjennom nettleseren får man blant annet også tilgang til dokumentarkivet. Man kan til og med administrere Collaboration Suite gjennom en nettleser.

Oracle kan også skryte av at deres Collaboration Suite inkluderer den nødvendige databasen. Hele pakken koster 401 kroner per bruker og 100 kroner i vedlikehold i året.

Microsoft Exchange inkluderer ikke databasen SQL Server. Markedsdirektør i Oracle Norge, Harald Løvvik, påpeker dessuten at Exchange krever Windows på serveren. Collaboration Suite kan bruke både Linux og Unix.

Oracle har fått på plass den første kunden på Collaboration Suite 10g og Voksenopplæringsforbundet og IT-sjef William Evans er svært fornøyd med nyhetene.

Han er ikke en stor kunde, men hans 50 brukere er spredd over hele landet. Det var muligheten for å kjøre alt gjennom en nettleser som gjorde at han valgte Collaboration Suite, forteller han.

- Du får veldig mye for pengene, sier Evans til digi.no.

Til toppen