Oracle truer med å trekke seg fra oppkjøp

Eierne av BEA har god grunn til ikke å tro på Larry Ellisons trusler om å trekke seg.

Eierne av BEA har god grunn til ikke å tro på Larry Ellisons trusler om å trekke seg.

I tidens oppkjøpsrunde har Oracle kjøpt 31 selskaper siden 2004. I det siste har kampen stått om mellomvare-leverandørene og nå er det snart ikke flere igjen. Etter at SAP snappet opp Business Objects, la Oracle inn et bud på BEA, som lever av applikasjons-servere.

I kjent stil hadde ikke Oracle-gründer og Larry Ellison gjort noen avtale med BEA-ledelsen - han satser på å få presset det som egentlig er et fiendtlig oppkjøp igjennom. For han vant forrige store krig - etter 18 måneders kamp måtte ERP-leverandøren Peoplesoft/JD Edwards gi opp og la seg sluke.

Men nå overrasker Ellison og hans høyre hånd, Chuck Phillips. Vi vil ikke inn i noen lang krig med budrunder og trekker oss da heller ut, skriver Oracle i et brev til BEA.

Oracle offentliggjorde i går at de ikke vil betale mer enn 17 dollar for aksjen og nå må nok godta budet, ellers trekker Oracle seg, skriver Financial Times. Skulle Oracle trekke budet, vil aksjeverdien i utgangspunktet falle ned til det den stod på før Oracle-budet, rundt 14 dollar.

Problemet til Ellison er at han ikke har stått fast på sine løfter før. Da han skulle kjøpe Peoplesoft, hevdet han at budet på 16 dollar aksjen var hans aller siste, men han endte opp med å betale hele 26,5 dollar aksjen til slutt.

    Les også:

Det er dessuten få store programvarehus igjen som Oracle, IBM og SAP kan kjøpe, noe som gjør det vanskeligere å presse BEA.

BEA har avslått budet til Oracle fordi de mener det er for lavt, til tross for at aksjekursen tilsier noe annet.

Til toppen