Oracle truer Peoplesoft-aksjonærene

Oracle truer Peoplesoft-aksjonærene for å få dem til å akseptere det siste budet fra selskapet.

Oracle truer Peoplesoft-aksjonærene for å få dem til å akseptere det siste budet fra selskapet.

For vel en uke siden høynet Oracle sitt bud på PeopleSoft fra 21 dollar per aksje til 24 dollar per aksje, noe som verdsetter selskapet til 9,2 milliarder dollar. Nå har Oracle satt i gang en større kampanje for å overbevise de største aksjonærene i Peoplesoft, skriver Wall Street Journal.

Oracle har sagt at selskapet vil droppe det 18 måneder lange forsøket på å ta over Peoplesoft om ikke 50 prosent av aksjonærene godtar dette budet. En av metodene for å overbevise aksjonærene er trusler: Oracle sier at aksjekursen i Peoplesoft vil falle kraftig om Oracle trekker forsøket på å ta over selskapet.

Oracles første bud på PeopleSoft, fra tidlig juni i fjor, var på 16 dollar per aksje. Det fikk PeopleSoft-kursen til å sprette opp til rundt 18 dollar, og ble erstattet av et bud på 19,50 dollar per aksje etter et par uker. Utover høsten nådde PeopleSoft-aksjen et stabilt leie i intervallet 22 til 24 dollar per aksje, og i februar i år høynet Oracle budet til 26 dollar per aksje. Da falt kursen igjen, til mellom 18 og 20 dollar, og i mai reduserte Oracle budet til 21 dollar per aksje. I forbindelse med avklaringene de siste ukene om at verken europeiske eller amerikanske myndigheter vil prøve å hindre oppkjøpet, har kursen stort sett ligget mellom 20 og 21 dollar.

Oracle understreker at det siste budet på 24 dollar per aksje er endelig, og at det må aksepteres av et flertall aksjonærer innen 19. november.

    Les også:

Til toppen