Oracle vant bitter budkamp

I en bitter budkamp om markedsandeler i ERP-markedet, halte Oracle-sjef Larry Ellison i land nok et oppkjøp.

I en bitter budkamp om markedsandeler i ERP-markedet, halte Oracle-sjef Larry Ellison i land nok et oppkjøp.

Tidlig i mars offentliggjorde SAP, markedsleder på styringssystemer for bedrifter (ERP)at man skulle kjøpe opp amerikanske Retek, en spesialist på leveranserer av programvare til butikkjeder. (Se tidligere sak i boksen til høyre)

Dette ville passe godt inn som en tillegg til SAPs totalløsning, men det samme synes nå Oracle-sjef Larry Ellison. SAP la først inn et bud på 496 millioner dollar, men selv om Ellison nettopp har kapret Peoplesoft/JD Edwards, har han ikke slakket av.

En uke senere offentliggjorde Oracle overraskende at man hadde lagt inn et konkurrerende og høyere bud på Retek. Samtidig har man kjøpt opp 10 prosent av aksjene i selskapet og kan dermed kanskje blokkere SAPs oppkjøp. Oracle har lagt inn et bud på 504 millioner dollar.

Kampen om Retek handler både om å utvide pakkeløsningene Oracle og SAP tilbyr samt å kapre markedsandeler.

SAP er størst på verdensbasis, men Oracle halte innpå med Peoplesoft/JD Edwards-oppkjøpet. Oracle påpeker de er størst i Nord-Amerika og ønsker å beholde denne posisjonene med et oppkjøp av Retek.

Oracle har et teknologisk overtak - 80 prosent av kundene som brukere Reteks programvare bruker også Oracle-produkter.

Og Oracle endte da også opp med å by mest: Retek undertegnet i går en avtale med Oracle om å bli kjøpt opp. Budkrigen endte opp med en sluttpris på 669 millioner dollar - hele 4,3 milliarder kroner - for Retek.

Til toppen