Oracle velger Mozilla som applikasjonsklient

Oracle vil standardisere på nettleseren Mozilla som klient for alle bedriftsapplikasjonene.

Oracle vil standardisere på nettleseren Mozilla som klient for alle bedriftsapplikasjonene.

På LinuxWorld i fjor kunngjorde Oracle-sjef Larry Ellison at alle administrative systemer internt skulle over på Linux. I neste uke, på LinuxWorld Conference & Expo New York 2004, vil Oracle fortelle mer om sin satsing på Linux som klient, ikke bare internt, men også generelt overfor kundemassen. Dette går fram av en styrt lekkasje til eWeek.com.

– Mesteparten av vår støtte til Linux har vært innen servere, sier Oracls Linux-sjef Dave Dargo til eWeek. – Vi skal fremme Linux som klient for Oracle-applikasjoner gjennom nettleseren Mozilla, slik at kundene kan bruke Mozilla for å få tilgang til Oracle-applikasjonene.

Mozilla er ikke bare en nettleser. Det omfatter også e-post, webutvikling og lynmelder. En ny utgave, 1.6, slippes i dag for Windows, Linux og Mac OS X.

Av applikasjoner leverer Oracle blant annet det omfattende og integrerte forretningssystemet E-Business Suite, og gruppevaresystemet Collaboration Suite med blant annet e-post, fildeling, webkonferanser, talepost, faks og håndtering av trådløse klienter. Med tilgang til disse fra Mozilla faller flere motforestillinger mot bruk av Linux på klientsiden hos bedriftskunder.

IBM og Sun har allerede innlemmet Mozilla i sine tilbud til bedrifter.

Til toppen