Oracle vil kjøpe flere selskaper

Oracle-sjef Larry Ellison nøyer seg ikke med å legge inn bud på PeopleSoft, og sier nå at han vil kjøpe tre-fire nye selskaper.

Oracle-sjef Larry Ellison nøyer seg ikke med å legge inn bud på PeopleSoft, og sier nå at han vil kjøpe tre-fire nye selskaper.

Verdens nest største programvareselskap, Oracle, ønsker å kjøpe konkurrenten PeopleSoft. Nå sier Oracle-sjefen at han vurderer å kjøpe "tre eller fire andre selskaper".

Det er ennå ikke avklart om selskapet lykkes med et oppkjøp av Peoplesoft. USAs justisdepartement har gått til rettssak mot Oracle for å blokkere budet på Peoplesoft. Departementet mener oppkjøpet er i strid med antitrust-lovgivning, og at det vil føre til mindre konkurranse og høyere priser.

    Les også:

Uansett utfall finnes det en rekke andre oppkjøpskandidater for Oracle. digi.no har tidligere skrevet at Oracle har vurdert å kjøpe opp store selskaper som BEA, Sybase, Business Objects, Lawson Software, Cerner og Sungard.

I forbindelse med rettssaken sier Oracle-sjef Larry Ellison at han vurderer å legge inn bud på tre eller fire andre selskaper., ifølge Wall Street Journal. Hvilke disse selskapene ble imidlertid ikke nevnt.

Ellison sa også at et bud og mulig oppkjøp av PeopleSoft var motivert av et ønske om å overleve. Han begrunner budet på PeopleSoft med sterk konkurranse i markedet, og et oppkjøp kunne bidra til at Oracle sikrer sin videre eksistens, ifølge WSJ.

Til toppen