BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oracle vurderer dramatisk åpning

Oracle vurderer en dramatisk åpning av sine systemer som kan endre database-markedet.

20. sep. 2005 - 11:31

I dag åpnet Oracle OpenWorld-konferansen i San Francisco, en messe Oracle alltid bruker til å lansere flere nyheter.

Den største nyheten i går stod ikke Larry Ellison, men hans nestkommanderende Charles Phillips for. Phillips fortalte om den nye versjonen av Oracle mellomvare, Fusion, teknikken som skal gjøre det enkelt å koble sammen Oracle-produkter seg i mellom og med produkter fra andre aktører.

Underveis i talen fortalte Oracle-lederen at Oracle vurderer å koble Fusion direkte til flere databaser. Andre databaser kan i dag kommunisere med forskjellige teknikker, men bare Oracles database kan brukes på vanlig måte.

Dette er egentlig en bombe fra Oracle, for selskapets hovedprodukt er nettopp deres egen database. Selskapet tar både en stor risiko og åpner nye muligheter ved å la sine forretningssystemer og Fusion brukes med en annen database i bunnen.

Oracle har ikke bestemt seg, men vil gjøre dette senest til våren. Da må den nye versjonen av Fusion spikres, for den skal i salg i 2007. I følge Phillips snakker Oracle både med kunder og leverandører.

Den mest åpenbare kandidaten for en full åpning er IBMs DB2. En lang rekke Oracle-kunder bruker DB2 på sine stormaskiner og AS/400-servere. Disse kundene vil nå kunne fortsette med DB2. Spørsmålet er om Oracle trenger hjelp fra IBM eller kan gjøre dette mot IBMs vilje.

Den andre viktige kandidaten er selvfølgelig Microsofts SQL Server, men Phillips kommenterte ikke konkrete eksempler.

Oracles vurdering av åpningen for andre databaser er delvis presset frem av oppkjøpene Oracle har gjort. Mange kunder av Peoplesoft, JD Edwards, Siebel, Retek og I-flex sitter på andre databaser og ønsker å beholde disse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.