BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oracles datasenter krasjet

OpenOffice.org, Java.net og flere andre nettsteder slått ut.

29. juni 2011 - 13:54

En rekke av Oracles nettsteder er nede for telling. Dette gjelder i hvert fall Openoffice.org, Java.net og Netbeans.org.

Besøkende blir møtt med feilmeldingen «Error 503--Service Unavailable».

Årsaken til problemene ser ut til å være havari i et datasenter i California, som skal ha skjedd natt til onsdag norsk tid.

- Alle nettstedene er nede grunnet en katastrofal feil i kjølingen, skriver Oracle-ingeniøren Marco Walther i en twittermelding.

Strømmen er kuttet til anlegget, som nå har vært nede i rundt 10 timer. Ifølge Walther er det uklart når feilen i datasenteret blir utbedret.

Project Kenai byr på flere detaljer i saken. Det fortelles at en nedløsning for kjøling kommer på plass onsdag ettermiddag, California-tid. Det betyr at nettstedene neppe kommer opp igjen før tidligst i morgen.

I mellomtiden får nedetiden konsekvenser også for programvare, som applikasjonsserveren Glassfish. Det oppstår trøbbel med å logge seg inn på administrasjonskonsollen grunnet manglende tilgang til Java.net, ifølge @netmikey.

Han har skrevet et blogginnlegg med forslag til en konfigurasjonsendring som gjør at problemet kan omgås.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.