Orange-kjøp gir kostnadsbombe for TeliaSonera

TeliaSonera må belage seg på å betale flere hundre millioner kroner for å levere tilbake den ene UMTS-lisensen i Danmark.

TeliaSonera må belage seg på å betale flere hundre millioner kroner for å levere tilbake den ene UMTS-lisensen i Danmark.

TeliaSoneras kjøp av Orange Danmark kan bli en dyrekjøpt erfaring for den svensk-finske telekjempen. TeliaSonera var en av teleoperatørene som fikk UMTS-lisens i Danmark, sammen med TDC, Orange og Hi3G (Tre AB).

Sist uke ble det kjent at TeliaSonera kjøper Orange Danmark. Dermed sitter selskapet på to umts-lisenser, og vil naturlig nok levere tilbake den ene av dem. Nå har danske IT- og telestyrelsen har bestemt at TeliaSonera må betale hele tre års lisensavgifter for å levere tilbake den ene lisensen. Det tilsvarer rundt 250 millioner kroner i avgifter.

    Les også:

Det kan tenkes at den overflødige UMTS-lisensen selges til en annen aktør. Der kan Telenor-eide Sonofon, som er Danmarks nest største mobilselskap, være en aktuell kandidat. Sonofon bød i sin tid på de fire umts-lisensene som ble lyst ut for noen år siden.

Ved auksjonen i 2001 betalte de fire vinnerne til sammen 4,7 milliarder svenske kroner for de fire lisensene. I tillegg til dette kommer de årlige lisenskostnadene, skriver Berlingske Tidende.

Til toppen