BEDRIFTSTEKNOLOGI

Orange kjøper Orange

Bredbandsbolaget selger hele sitt engasjement i mobilvirksomhet, og overlater sine 34 prosent i Orange Sverige til Orange. Blant de potensielle oppkjøpskandidatene var Telenor.

Frode Eriksen
3. okt. 2001 - 08:32

I mobilkonsortiet Orange Sverige, satt det franskeide Orange fra før som hovedaksjonær med 51 prosent, sammen med Skanska (10 prosent), britiske NTL (3 prosent) og Schibsted (2 prosent). Orange får etter dette en eierandel på 85 prosent.

For Bredbandsbolaget kommer beslutningen etter at selskapet i lang tid har arbeidet med en restrukturering som innebar en satsing på kjernevirksomheten fremfor andre virksomheter som ble ansett som mindre viktige.

Bredbandsbolagets informasjonsdirektør Gunnar Sjögren, tror selskapet fremdeles vil samarbeide med Orange Sverige, men altså ikke som eier.

Forhandlingene mellom partene har foregått en viss tid. Prisen for aksjeposten er hemmelig, og det er også betalingsmåten.

For Bredbandsbolaget er imidlertid situasjonen slett ikke kritisk lenger etter at en emisjon gav selskapet 2,4 milliarder svenske kroner i ny kapital. Dette skal ikke lenger pløyes ned i svensk UMTS-virksomhet, men i fiber for bredbånd.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.