Orange klarer seg uten Framfab

Svenske Orange har ikke noe problem med utbyggingen av et UMTS-nett, selv om Framfab og Bredbandsbolaget trekker seg fra selskapet.

Svenske Orange har ikke noe problem med utbyggingen av et UMTS-nett, selv om Framfab og Bredbandsbolaget trekker seg fra selskapet.

- Skulle de ha problem med finansieringen, noe de ikke har sagt til oss, så skulle vi klare oss på egen hånd, sier administrerende direktør i Orange Sverige, Jeremy Sell til Dagens Industri.

Siden fredag sist uke, da Framfab la fram rekordunderskudd på nesten 2 milliarder kroner for første kvartal, har det i svensk presse vært spekulert i om dette ville få konsekvenser for Orange Sverige, der selskapet var engasjert med en aksjepost, direkte og indirekte på sju prosent etter betydelig utvanning. Framfab varslet at en ville legge sin mobilsatsing på is, aller helst selge seg ut.

Blant de andre aksjonærene finnes France Telecom, Skanska og Schibsted.

I tillegg eksisterer det en intern strid der Skanska mener de skal bygge hele UMTS-infrastrukturen, mens France Telecom vil dele dette på flere selskap.

Jeremy Sell avviser nå at en er avhengig av denne ene eieren for å få UMTS-prosjektet i havn.

- Skulle de trekke seg tilbake så tar vi over deres eierandel på en eller annen måte, sier han.

Han viser også til at Orange og France Telecom tidligere har fulgt opp alle sine forpliktelser. Planen om å få et fungerende UMTS-nett i januar neste år står fremdeles ved lag.

Til toppen