RESULTATERFINANS

Orange Sveits solgt for 12,5 milliarder

France Télécom kvitter seg med enheter uten tilfredsstillende vekst.

27. des. 2011 - 12:51

Europeiske mobiloperatører sliter med dårlig vekst og strengere regulering. Det tidligere franske statsmonopolet France Télécom er i ferd med å ta et første skritt for å trappe ned engasjementet i Europa, for i stedet å satse på vekstmarkeder i Afrika og Midtøsten: De har undertegnet en avtale med investeringsselskapet Apax Partners om salg av mobiloperatøren Orange Sveits, for 2,1 milliarder dollar, tilsvarende 12,5 milliarder kroner.

Avtalen skal styrebehandles i France Télécom over nyttår. Salget må også godkjennes av sveitsiske myndigheter. Den franske telegiganten prøvde i fjor å selge Orange Sveits til den lokale konkurrenten Sunrise, som eies av CVC Capital Partners, men fikk nei fra myndighetene i Bern. Den tredje store sveitsiske mobiloperatøren er det tidligere statsmonopolet Swisscom.

Orange Sveits hadde i fjor en omsetning på 1,3 milliarder sveitsiske franc, tilsvarende 8,3 milliarder kroner. Driftsresultatet i år er anslått til i overkant av 1,9 milliarder kroner.

Ifølge Bloomberg fører France Télécom også samtaler med tanke på å kvitte seg med Orange Østerrike og Orange Portugal.

I tillegg til Frankrike, som står for rundt halvparten av omsetningen, er Orange store i Polen, Spania og Storbritannia. I Afrika er de etablert i Kenya, Kamerun og Tunisia. Hittil i år har de kjøpt 49 prosent-andelen til Den demokratiske republikken Congo i mobiloperatøren Congo Chine Télécom, og har også gjort framstøt i Irak og Marokko.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.