RESULTATERFINANS

Orange Sveits solgt for 12,5 milliarder

France Télécom kvitter seg med enheter uten tilfredsstillende vekst.

Europeiske mobiloperatører sliter med dårlig vekst og strengere regulering. Det tidligere franske statsmonopolet France Télécom er i ferd med å ta et første skritt for å trappe ned engasjementet i Europa, for i stedet å satse på vekstmarkeder i Afrika og Midtøsten: De har undertegnet en avtale med investeringsselskapet Apax Partners om salg av mobiloperatøren Orange Sveits, for 2,1 milliarder dollar, tilsvarende 12,5 milliarder kroner.

Avtalen skal styrebehandles i France Télécom over nyttår. Salget må også godkjennes av sveitsiske myndigheter. Den franske telegiganten prøvde i fjor å selge Orange Sveits til den lokale konkurrenten Sunrise, som eies av CVC Capital Partners, men fikk nei fra myndighetene i Bern. Den tredje store sveitsiske mobiloperatøren er det tidligere statsmonopolet Swisscom.

Orange Sveits hadde i fjor en omsetning på 1,3 milliarder sveitsiske franc, tilsvarende 8,3 milliarder kroner. Driftsresultatet i år er anslått til i overkant av 1,9 milliarder kroner.

Ifølge Bloomberg fører France Télécom også samtaler med tanke på å kvitte seg med Orange Østerrike og Orange Portugal.

I tillegg til Frankrike, som står for rundt halvparten av omsetningen, er Orange store i Polen, Spania og Storbritannia. I Afrika er de etablert i Kenya, Kamerun og Tunisia. Hittil i år har de kjøpt 49 prosent-andelen til Den demokratiske republikken Congo i mobiloperatøren Congo Chine Télécom, og har også gjort framstøt i Irak og Marokko.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.