KARRIERE

Orange tilbyr sluttpakke til alle ansatte

Samtlige ansatte i svenske Orange tilbys nå sluttpakke, samtidig som konsulenter og ansatte i prøvetid sies opp. Totalt har nesten 100 ansatte forsvunnet.

8. okt. 2002 - 12:50

Ifølge den svenske næringslivsavisen FinansVision har rundt 20 ansatte allerede takket ja til tilbudet om å gå på dagen mot å få seks måneders lønn kontant på labben.

I tillegg vil ansatte i prøvetid ikke få forlenget sitt engasjement i selskapet, som dessuten har kuttet ut mange konsulenter - 75 i tallet. Avisen har regnet ut at 98 Orange-ansatte har sluttet den siste tiden, hovedsakelig innen salg og support.

Ifølge informasjonssjef Anette Gregow i Orange Sverige koster det flere hundre millioner kroner i året å drive det svenske selskapet, og ettersom 3G-tjenestene - og dermed omsetningen - lar vente på seg, må organisasjonen nedskaleres kraftig.

I dag er det omlag 260 ansatte i selskapet som fremdeles sysselsetter 90 konsulenter. Anette Gregow avviser imidlertid at selskapet vil gå til oppsigelser.

- Jeg vil poengtere at dette er et frivillig program, vi vil ikke si opp folk, sier hun til FinansVision som spekulerer i at virksomheten kan bli flyttet til Danmark om ikke flere benytter seg av sluttpakkeordningen. Men også dette avviser Gregow.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra