Øremerker milliarder til Yahoo-ansatte

«De ansatte er firmaets største ressurs», og Microsoft er forberedt på å betale for å holde på dem.

Øremerker milliarder til Yahoo-ansatte

«De ansatte er firmaets største ressurs», og Microsoft er forberedt på å betale for å holde på dem.

Microsoft har lagt inn bud på internettgiganten, men har ikke fått napp. Yahoo-ledelsen ønsker ikke å selge til programvaregiganten, selv om budet er langt over Yahoo's aksjekurs.

Som en del av forsvarsstrategien sin, har Yahoo-ledelsen lagt opp til at Yahoo-ansatte med opsjoner skal få innløse de ved et eventuelt oppkjøp. Dermed vil Microsoft risikere at mange slutter hvis de klarer å ta over selskapet.

For å hindre en masseflukt fra Yahoo, skal Microsoft nå være villig til å bla opp for å beholde de ansatte. Ifølge Cnet News har Microsoft satt av hele 1,5 milliarder dollar, eller cirka 7,5 milliarder norske kroner, til å de ansatte i Yahoo.

Det kommer på toppen av de 44,6 milliardene som Microsoft har tilbudt Yahoo-aksjonærene.

Yahoo har cirka 13.200 ansatte, etter at de sa opp 1.000 ansatte i begynnelsen av februar. Dermed er det snakk om over 100.000 dollar per ansatt i snitt. Det tilsvarer litt under en vanlig årslønn for teknologer som jobber i Silicon Valley.

Til sammenligning brukte Microsoft cirka 300.000 dollar i snitt på å beholde ansatte i Tellme Networks da de ble kjøpt av programvaregiganten. Det var imidlertid lettere for Microsoft å bla opp de pengene, da det bare var snakk om 330 ansatte. Det kom på toppen av de angivelige 100 millioner dollarene som Microsoft skal ha betalt for selskapet.

    Les også:

Til toppen