JUSS OG SAMFUNN

Origo med ny søkekatalog

Mandag lanserte Orgio en ny søketjeneste på nett i Norge. Erik Hagen i SOL sier til digi:media at han vil se på om den nye tjenesten er i strid med den avtalen som ble inngått mellom Origo og Telenor Media.

Morten Øverbye
12. feb. 1997 - 06:00

Origos nye søketjeneste gir fra starten tilgang til 250.000 dokumenter, men skal i løpet av februar indeksere det som er av norske nettsteder.

Et punkt i avtalen Origo i forrige måned gjorde med Telenor Media, var at Scandinavia Online skulle overta Origos søketjeneste indeks. Til gjengjeld skulle de ansatte i Origo få sine lønninger og utgifter betalt av Telenor Media et halvt år fremover. Redaktør Ingrid Støver Jensen i Origo tror ikke at de nå har brutt denne avtalen ved å etablere en ny søketjeneste.

- Nei, såvidt jeg har forstått satte ikke avtalen med Telenor Media noen begrensninger på hva vi kan holde på med. Den nye søketjenesten vi nå har, er dessuten mye mer automatisert og kan derfor ikke sammenlignes med Index, sier hun.

Administrerende direktør Erik Hagen i Scandinavia Online, som etter avtalen skulle overta Index, er imidlertid ikke like sikker.

-Jeg vil ikke gå inn på hva som stod i avtalen med Origo. Om denne søketjenesten bryter med avtalen, må jeg nesten se på, sier han til digi:media.

Den nye søketjenesten til Origo er etablert i samarbeid med den amerikanske roboten Hotbot. Med å søke gjennom Origo, søker tjenesten først gjennom alle sine norske sider. Først deretter kan brukerne søke gjennom resten av verden, om de ønsker det.

- Fordelen for brukerne er at tjenesten blir mye mer oversiktlig, fordi du slipper å få opp et lass med adresser over hele verden hvis du er ute etter å finne en norsk side, sier Støver Jensen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.