BEDRIFTSTEKNOLOGI

Orkla, Dagbladet, Posten og Hakon vil ha UMTS

Orkla er hovedaktøren bak et nytt konsortium som ikke har de tradisjonelle teleselskapene på laget. - Fremtidige mobilapplikasjoner krever mer enn tradisjonell tele- og overføringskompetanse, mener administrerende direktør Tom Vidar Rygh i Orkla ASA.

14. aug. 2000 - 16:22

Orkla står bak den største overraskelsen når det gjelder søkere til lisens på tredje generasjons mobilkommunikasjon i Norge. Sammen med Dagbladet AS, Posten Norge, Hakon Gruppen, NorgesGruppen, OBOS/NBBL og Hafslund satser de på å kapre én av de fire lisensene.

- Tradisjonelt har tjenester og overføring vært knyttet til samme operatør. Fremtidige mobilapplikasjoner får et omfattende tjenesteinnhold, noe som krever mer enn tradisjonell tele- og overføringskompetanse, sier Orkla-direktør Tom Vidar Rygh i en pressemelding.

Orkla er klart største aksjonær, mens de seks andre aktørene sitter med til sammen 25 prosent i konsortiet.

Konsortiet sier de vil sørge for en utbyggingstakt som går langt utover myndighetenes minstekrav. Utover de 12 tettstedene som utgjør den geografiske minimumsdekningen, vil gruppen bygge ut 44 områder innen tidsfristen som er satt for dekning i de 12 tettstedene.

Orkla var selv en av hovedaktørene som var med å bygge opp den norske mobiloperatøren NetCom GSM.

- Vår vurdering er at det i dette tilfellet vil være en styrke med et kompetansemessig tyngdepunkt mot merkevarebygging, produktutvikling, konsumentforståelse og konsumentkontakt, sier Rygh i en kommentar til at selskapet har valgt såvidt uilke og utradisjonelle partnere.

- Vi mener selv at konsortiet har den nødvendige industrielle og finansielle kompetanse og gjennomføringsevne som kreves av en UMTS-lisenstaker. Vi representerer et differensiert alternativ til de andre aktørene og kan således bidra til mangfold og konkurranse i tråd med myndighetenes intensjoner, mener Rygh.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.