Orkla gir kjempe­kontrakt til TDC

Orkla skal kjøpe teletjenester av danske TDC for et tresifret millionbeløp i året.

Orkla skal kjøpe teletjenester av danske TDC for et tresifret millionbeløp i året.

TDC har inngått en ny avtale om teletjenester til Orkla-konsernet i hele Norden. Orkla har 35.000 ansatte, og mer enn 200 selskaper i porteføljen, særlig innen media, industri og mat.

Selskapene oppgir ikke nøyaktig størrelse på kontrakten, men sier det er snakk om et tresifret millionbeløp, i danske kroner. Med en løpetid på tre år og mulighet for to års forlengelse, kan det lett bli snakk om godt over en halv milliard kroner.

TDC hevder kjøpet er kronen på verket for deres nordiske strategi. De sikret seg muligheten gjennom oppkjøpet av Song, og mener avtalen med Orkla beviser at de er en attraktiv totalleverandør av kommunikasjonsløsninger i Norden.

– Det blir stadig mer avgjørende for valget at leverandøren kan tilby nordisk «ende til ende»-løsning med samme serviceavtale på eget nettverk helt ut til sluttbrukeren, hevder direktør for TDC bedriftskunder, Klaus Pedersen.

Alle de tre skandinaviske tidligere telemonopolene bygger seg opp i nabolandene, og det har vært store nye oppkjøp det siste året. TeliaSonera er i ferd med å kjøpe Chess, og Telenor har kjøpt Bredbandsbolaget i Sverige og Cybercity i Danmark.

TDCs avtale med Orkla inkluderer både mobiltelefoni, fastnett og datatrafikk.

Til toppen