RESULTATERFINANS

Orkla investerer i Nordisk Mobiltelefon

En investering fra Orkla og Iceland Telecom hjelper Nordisk Mobiltelefon bygge ut sitt alternative nett.

11. mai 2006 - 09:38

Nordisk Mobiltelefon bygger ut et mobilnett som benytter de gamle NMT-frekvensene med den amerikanske mobilstandarden CDMA.

I slutten av april kom det frem at de hadde greid å hente inn 170 millioner kroner. På årets Telecruise konferanse kom det frem at det er Orkla og Iceland Telecom som har gått inn som hovedinvestorer. Det var litt mindre enn de planlagte 350 millionene de først fortalte at de skulle hente inn.

CDMA-teknologien som Nordisk Mobiltelefon benytter seg av har en lavere kapasitet enn GSM og UMTS, men rekkevidden er lengre. Det gjør at man kan dekke større deler av landet med færre basestasjoner og dermed til en mye lavere pris.

Nordisk Mobiltelefon har til nå bygd ut 55 basestasjoner på leverandørkreditt fra kinesiske ZTE. Med investorene på plass blir det flere.

– I løpet av høsten utplasserer vi over 170 nye basestasjoner, slik at vi til sammen vil ha landsdekning med 225 basestasjoner, sier gründer i Nordisk Mobiltelefon, Arnfinn Röste til Inside Telecom.

Med sitt selskapsnavn er det klart at selskapets satsning ikke begrenser seg til bare Norge. Selskapet har også fått konsesjon i Sverige og Danmark og jobber med å få det også i Finland. I Sverige begynner utbyggingen i høst med 50 basestasjoner og i Danmark skal de bygge et pilotnett.

Röste har også et håp om å kunne levere tjenester til det norske nødnettet som skal bygges ut. Selskapet nådde ikke opp i prekvalifiseringen på grunn av usikkerhet om selskapets økonomiske situasjon, men Röste tror de vil få en ny sjanse.

– Når politikerne for alvor ser begrensningene ved Tetra-teknologien tror jeg nok enkelte partier i det minste vil ta tjenestekjøp opp til ny vurdering, sier han til Inside Telecom.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.