Orkla setter ut IT-avdelingen

Regner med å spare 200 millioner over fem år.

Orkla setter ut IT-avdelingen
Orkla, et av Norges største selskaper, her representert ved styreleder (og Komplett-eier) Stein Erik Hagen, overlater forvaltningen av IT-systemer til den indisk-amerikanske tjenesteleverandøren Cognizant. Bilde: Terje Pedersen, ANB/All Over Press

Orkla inngår en femårig avtale med amerikanske Cognizant, en global leverandør av IT-tjenester med hovedvekt av staben i India.

De overtar ansvaret for IT-infrastruktur, applikasjoner og support for det norske industrikonglomeratet, som har 30.000 ansatte i 40 land og en årsomsetning (2011) på 61 milliarder kroner.

65 medarbeidere fra Orkla Shared Services (OSS) og tidligere Rieber & Søn, blir overført til Cognizant som del av avtalen, ifølge en kunngjøring torsdag.

Det opplyses at avtalen ikke medfører oppsigelser. Orkla anslår at denne måten å organisere IT-driften på vil spare dem for 200 millioner kroner over fem år.

Konsernsjef Åge Korsvold sier i en pressemelding at Orkla i økende grad er avhengig av driftskritiske IT-systemer. Dette mener han blir ivaretatt på en kostnadseffektiv og trygg måte gjennom tjenesteutsetting.

– Ved å inngå en avtale med en så profesjonell leverandør er vi også sikret kapasitet til å gjennomføre større tilpasninger til fremtidige behov, sier Korsvold.

Kontraktens verdi er ikke kjent. Orkla ønsket ikke å kommentere saken ytterligere når digi.no spurte.

    Les også: