JUSS OG SAMFUNN

Orkla utfordrer A-pressen på nett

Orkla Medias telemarkavis, Varden, sniker seg nå ut på nettet. Ifølge Varden selv, skal avisen bli best i sitt distrikt på Internett. Problemet er bare at konkurrenten TA har vært på nettet i over ett år allerede.

Herman Berg
17. okt. 1997 - 16:22

- Vi føler det er viktig å være synlig på Internett. Det er for mange blitt en naturlig måte å oppdatere seg i nyhetsbildet på, sier ansvarlig redaktør Leif Magne Flemmen i dagens avis. Varden er en uavhengig konservativ avis som slåss med Telemarksavisa (TA) om hegemoniet i fylket.

Foreløpig ligger Varden et hestehode eller to foran på papir.

Men i kyberrommet er avisen sent ute. Assisterende sjefredaktør Ove Mellingen i konkurrenten TA sier til digi.no at de lanserte sin utgave med daglige oppdateringer 1. august i fjor. Og nå kommer det snart en ny oppdatering. TA er med i gruppen av A-presseaviser som skal samarbeide og lansere en felles nettsatsing før nyttår.

- Vi er på Internett like mye for å følge med, som for å markedsføre oss, sier Mellingen. Han opplyser at de kun unntaksvis oppdaterer i løpet av dagen.

- Ingen vet jo egentlig hva som kommer til å hende på dette området. Men vi regner med at det blir vanskeligere å ta igjen forspranget etterpå enn hvis man er med fra starten, sier Mellingen.

Én ting TA derimot har ignorert er annonsesalget på nett.

- Det har ikke vært noe satsingsområde for vår del, sier redaktøren. Det vil sannsynligvis bli bedre når A-presseavisene får den koordinerte nettsatsingen sin på beina.

Uansett kommer Orkla Media-avisen Varden til å bli en seriøs utfordrer.

Som en del av HjemmeNett-familien vil Varden kunne nå en del av det attraktive forbrukermarkedet som hittil ikke har visst hva Internett er for noe. 800.000 CD-ROM med startsider fra Telia Internett ble sendt ut av HjemmeNett for noen uker siden og noen av dem har vel også havnet i Telemark.

Varden har inngått en avtale med NTB om oppdateringer på områdene innenriksnyheter, utenriksnyheter og sport.

- Det er ikke hele papiravisen av Varden som legges ut på nettet, men her får du et godt utvalg, sier internettansvarlig Joakim Janøy som også er hektisk opptatt i forbindelse med en redesign på papirutgaven som har skjedd i dag.

- Om en stund vil vi kunne begynne å oppdatere regionale nyheter. Vi bruker de samme taggene på saker som sendes desken som de som skal ut på nettet. Dermed er vi kun avhengig av at journalistene holder våre strenge tidsfrister, sier Janøy som innrømmer at avisen må være forsiktig med ikke å "bruke opp" alle sakene online.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.