Orkla vil hive Fussell og Keith ut av Fast

Storaksjonær Orkla vil fjerne Thomas Fussell som styreleder og Robert Keith som styremedlem.

Orkla vil hive Fussell og Keith ut av Fast

Storaksjonær Orkla vil fjerne Thomas Fussell som styreleder og Robert Keith som styremedlem.

Oslo (NTB): Inge K. Hansen blir av Orkla foreslått som ny styreleder i Fast Search & Transfer ASA.

Orkla, som eier 13,67 av aksjene i Fast, ber om ekstraordinær generalforsamling i selskapet med krav om at styreleder Thomas Fussell og styremedlem Robert Keith avsettes.

I tillegg til Hansen foreslår Orkla Finn Berg Jacobsen og Stig Eide Sivertsen som nye styremedlemmer. Hansen har blant annet vært konsernsjef i Aker Kværner og konstituert konsernsjef i Statoil.

– Alle tre har solid og komplementær toppledererfaring fra store, veldrevne internasjonale virksomheter med en kompetanse som Fast vil ha glede av, heter det i ei pressemelding fra Orkla.

Orkla ønsker å bidra til at styret i Fast har den rette sammensetningen for å støtte administrasjonen i det videre arbeidet med å opprette god drift, lønnsom vekst og kapitalmarkedets tillit, heter det i pressemeldingen.

I pressemeldingen uttrykkes det stor tro på at Fast kan utvikle seg til å bli et sterkt internasjonalt programvareselskap.

– Fast er i et marked i sterk vekst, det har en imponerende teknologi og markedsposisjon og tiltrekker seg ledere og ansatte med meget høye kvalifikasjoner, men over lengre tid er det blitt stadig mer synlig at det er åpenbare svakheter i selskapets utvikling og styring, går det fram av pressemeldingen.

    Les også:

Til toppen