BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ormspreder erklærte seg ikke skyldig

Tenåringen som FBI arresterte for å ha spredd en variant av MSBlaster, erklærte seg ikke skyldig.

18. sep. 2003 - 07:59

Jeffrey Lee Parson ble arrestert av FBI i slutten av august, og ble siden siktet for å ha spredd en bestemt variant av MSBlaster-ormen (også kjent som Blaster eller LovSan). Parson skal ha gjort endringer i den opprinnelige koden, og så sluppet sin egen variant ut på nettet. FBI mener Parson-varianten smittet 7000 av de anslagsvis 500.000 datamaskiner som til sammen ble rammet av MSBlaster.

    Les også:

Omfattende etterforskning til tross: Parson og en student i Romania – hvis MSBlaster-variant kan ha rammet noen titalls lokale servere – er de eneste som er arrestert hittil for sin befatning med en av de mest ødeleggende ormene i år.

Parson er 18 år gammel og skulle i høst gått sitt siste år på videregående, etter å ha jobbet noen måneder. Han har uttalt til pressen at FBI overdriver saken mot ham.

På et rettsmøte i går erklærte han seg ikke skyldig i tiltalen som går ut på med forsett å ha skadet en sikret datamaskin.

Rettssaken er foreløpig satt til 17. november i Seattle. Parson er pålagt husarrest hjemme hos sine foreldre, men har tillatelse til å forlate hjemmet for å gå på skole og for å jobbe.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.