BEDRIFTSTEKNOLOGI

OS/2 Warp Server blir euro-kompatibel

Fra konferansen IBM Technical Interchange '98 i Orlando, siver det mange detaljer om IBMs planer for månedene framover. Blant annet klargjøres akkurat hvor neste OS/2 Warp Server passer inn i arkitekturen.

Eirik Rossen
8. mai 1998 - 15:12

Den neste utgaven av OS/2 Warp Server, med kodenavn "Aurora" skal være klar tidlig i 1999. Warp Server posisjoneres som operativsystem på de minste tjenerne. AIX, OS/400 og OS/390 tildeles egne funksjoner i selskapets hierarki av tjenersystemer.

Sjefen for OS/2- forretningsenheten i IBM, Jeff Smith, sier til Newsbytes at Warp Server henvises til nivå to i den stadig mer utbredte klient/tjener-arkitekturen på tre nivåer. Systemet profileres som en inngang til de som vil prøve seg på elektronisk handel, og som en tjener for tynne klienter, blant annet gjennom tillegget kjent som Workspace on Demand.

IBM søker altså å spesialisere Warp Server: Konkurransen med Windows NT og Novell skal besørges av hele spekteret av IBMs mer spesialiserte systemer. IBM presiserer over PC Week at det foreløpig ikke er aktuelt å lage en 64-biters versjon av Warp Server med tanke på Intels kommende Merced-prosessor.

Warp Server oppgraderes umiddelbart med bedringer innen systemadministrasjon og sikkerhetskopiering. Disse bedringene er allerede tilgjengelige gjennom IBMs "Software Choice"-program. Viktige endringer i Aurora vil være krisefri håndtering av problemer knyttet til både år 2000 og den nye europeiske valutaen euro, styring av logiske volumer, og et journalførende filsystem.

Warp Server skal være særdeles utbredt i Europa. Dette er den viktigste årsaken til at euro-kompatibilitet er påkrevd. Et annet hensyn er til amerikanske selskaper som trenger euro-kompatibilitet med tanke på internasjonale transaksjoner.

Logisk volumhåndtering innebærer at filsystemer kan spres over mange disker, men betraktes som om alle filer var samlet fysisk på en disk. Innebygget feiltoleranse gjør det mulig å overkomme feil på enkelt-disker, og erstatte dem uten å ta ned systemet.

Et journalførende filsystem holder rede på alle filtransaksjoner med tanke på å beskytte filer som ved plutselig driftsstans ikke har helt rukket å lagres på disken. Både logiske volumer og journalføring er egenskaper som Aurora arver etter AIX, IBMs Unix-variant.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.