JUSS OG SAMFUNN

Oscar-kopi kilde for pirat-DVD-er av To Tårn

Spesielle DVD-utgaver av del to av Ringenes Herre er beslaglagt i tusentall. Disse DVD-ene er kun blitt sendt til dommerne for Oscar-utdelingen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. jan. 2003 - 14:29

Mer enn 10.000 ulovlige kopier av den andre filmen i serien om Ringenes Herre er blitt beslaglagt i Storbritannia, oppgir Federation Against Software Theft (FACT) til BBC.

Les også:

Lord of the Rings - The Two Towers i Direct Connect. <i>Skjermbilde:  digi.no</i>
Lord of the Rings - The Two Towers i Direct Connect. Skjermbilde:  digi.no

Det spesielle med disse kopiene, i tillegg til at de er av langt bedre kvalitet enn det som er vanlig for så tidlige pirat-DVD-er, er at de hvert femtende minutt vil vise en Academy Award-melding med teksten "for your consideration" under avspillingen. Disse DVD-utgavene skal kun være beregnet for dommerne for Oscar-utdelingen.

Men BBC News skriver at også kopier av andre relativt nye storfilmer med forhåpninger om å motta Oscar-priser, for eksempel Harry Potter and the Chamber of Secrets og Gangs of New York, er lett tilgjengelige, for eksempel i fildelingstjenester som Direct Connect. Det har også digi.no sett konkrete eksempler på.

- Jeg synes det er ekstremt skuffende at mennesker involvert i industrien lar kopier av Oscar-visninger komme på villspor, sier lederen av FACT, David Lowe, til Hollywood Reporter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.