Oslo best på nett - Bergen verst

Oslo er best på nett blant storbyene, ifølge Norge.nos kåring. Bergen følger Ålesund ned en divisjon.

Oslo er best på nett blant storbyene, ifølge Norge.nos kåring. Bergen følger Ålesund ned en divisjon.

Norge.no skal drive borgerportalen Minside.no, der offentlige tjenester skal gjøres tilgjengelig. Det første store løftet i denne prosessen er å få blass rammeverket. Etter dette begynner det virkelig tunge arbeidet, nemlig å få offentlige etater til å gjøre sine tjenester klare for nett.

Et av virkemidlene i denne prosessen er å synliggjøre hvilke etater som er flinke, og hvilke som er mindre flinke. Nå har de rangert 700 norske offentlige nettsteder.

Oversikten viser at blant de større byene er det faktisk hovedstaden som gjør det best, med 77 prosent av maksimalt 100. Kristiansand får også godt skussmål, med 76 prosent og Drammen belønnes med 74 prosent.

Teknologibyen Trondheim må også se seg slått av Tromsø. Stavanger kryper så vidt over 60-prosentgrensa.

Ålesunds fotballag røk ut av eliteserien i år, og det går ikke stort bedre på nettfronten. Med 46 prosent ligger de nærmere bunnen enn toppen. Bergen, som er en by med IT-ambisjoner, klarer seg litt bedre, men 57 prosent holder ikke til plassering blant eliten.

Bergen får særlig stryk på ”brukertilpassing” som er en sammensatt indikator som skal beskrive hvor lett det er å finne frem på nettsiden. De to andre poengkategoriene i kåringen var nyttig innhold og tilgjengelighet.

Oslo er som kjent størst, men kommunen er bare best blant andre store byer. Flere mindre kommuner og fylkesmenn ligger over på listen, og helt øverst ligger Hole, som er en liten kommune med 5300 innbyggere. De får 83 prosent.

Høgskolen i Bergen gjør det også skarpt på andreplass, fulgt av Direktoratet for Arbeidstilsynet.

Til toppen