AVTALER & KONTRAKTER

Oslo blir ren Dell-kommune

Bruker nær 400 millioner kroner på å fornye maskinparken.

20. juni 2011 - 08:07

I forrige måned valgte Oslo kommune å forlenge avtalen med Dell som leverandør av servere, tilhørende utstyr og programvare. I fjor startet arbeidet med å gå over til samme leverandør for lagringsløsninger.

Nå har Dell også sikret seg gigantkontrakten på leveranse av pc-er til hovedstadens nær 48.000 ansatte. Dermed blir de totalleverandør til en av landets største virksomheter.

Kontrakten som omfatter en rekke modeller av både arbeidsstasjoner og bærbare, og er anslått å ha en verdi på 200 millioner kroner over to år, med opsjon på ytterligere to. Dell mener at verdien vil kunne overstige 300 millioner i perioden.

Totalt er de tre kjempekontraktene Dell har signert med Oslo kommune det siste året verdt om lag 400 millioner kroner, ifølge Finansavisen.

Kommunen oppgir i en pressemelding at pc-kontrakten gikk til den leverandøren som tilbød den mest fordelaktige prisen.

- Pc-er er et viktig arbeidsverktøy for mange av kommunens tilsatte, og således er denne avtalen viktig for Oslo kommune. I denne anbudskonkurransen leverte Dell det økonomisk mest fordelaktige tilbudet, sier avdelingsdirektør Gunnar Wedde i Oslo kommunes utviklings- og kompetanseetat.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.