Oslo Børs åpner som normalt - stengt i USA

Det blir ingen handel på amerikanske børser når handledagen starter senere i dag. Oslo Børs åpner som normalt.

Det blir ingen handel på amerikanske børser når handledagen starter senere i dag. Oslo Børs åpner som normalt.

Oslo Børs har besluttet å åpne for handel som normalt. Unntaket er handel i amerikanske aksjer som er primærnoterte i USA som vil suspenderes fra handel, heter det i en melding fra børsen.

Den europeiske børsen Euronext, som inkluderer børsene i Paris, Brussel og Amsterdam, vil ikke handle i amerikanske aksjer onsdag. Heller ikke børsene i London og Frankfurt vil tilby handel i USA-aksjer inntil videre, melder Bloomberg News.

Nasdaq Europe vil ha åpent som vanlig, ifølge AFX, mens The New York Stock Exchange og Nasdaq, samt American Stock Exchange vil handelen være stengt onsdag, etter at handelen heller ikke ble tatt opp tirsdag. Heller ikke børsene i Chicago, Philadelphia og Pacific Stock Exchange vil holde åpent onsdag.

Bakgrunnen for handelspausen er terroristangrepene på World Trade Center i New York City og på Pentagon nær Washington D.C..

Handelen på Tokyobørsen natt til onsdag norsk tid førte til et sterkt verdifall. Børsen endte på under 10.000 punkter for første gang på 17 år.

Flystyrtene i World Trade Center og Pentagon fikk stor innvirkning på børsene i USA og resten av verden tirsdag. Futurene i USA falt som steiner etter nyheten, og Nasdaq-futuren ble stoppet på limit 3 prosent. I Europa falt børsene kraftig tilbake med unntak av i Finland og Norge. Oslo Børs holdt seg noenlunde oppe som følge av at oljeprisen umiddelbart spratt i været og Statoil skjøt fart til en oppgang på 13 prosent. Hovedindeksen endte med en oppgang på 0,2 prosent onsdag.

Til toppen