Oslo Børs får ny Internett-gigant

Findexa som eier telefonkatalogene på nett skal på børs og planlegger en rekordaktig nedsalg og emisjon.

Findexa som eier telefonkatalogene på nett skal på børs og planlegger en rekordaktig nedsalg og emisjon.

Findexa skal på Oslo Børs. Selskapet som tidligere het Telenor Media og eier blant annet gulesider.no og telefonkatalogen.no.

Texas Pacific Group kjøpte selskapet at Telenor i september 2001 for hele 5,8 milliarder kroner og byttet navn til Findexa.

I dag sendte selskapet ut en pressemelding der de forteller at de skal børsnotere den norske delen av selskapet på Oslo Børs i løpet av andre kvartal.

Hvor mye Texas Pacific Group skal selge ut er ikke klart. Men selskapet forteller at man skal gjennomføre et nedsalg og en emisjon som skal skaffe hele 3,5 milliarder kroner. Selskapet vil ha rundt 900 ansatte.

Regnskapet fra i fjor viser at Findexa og deres dominerende norske posisjon er svært god butikk. Findexa omsatte for 1.979 millioner kroner i fjor med et resultat før avskrivninger (EBITDA) på 795 millioner kroner.

Findexa er et overveiende norske selskap, den norske delen står for 1.608,5 millioner av fjorårets omsetning.

Findexa er i følge Gallup det 9. mest besøkte nettstedet i Norge i mars med 1,32 millioner brukere.

Dette vil skape en ny Internett og mediahus-gigant med en multimilliard-verdi på Oslo Børs. Et av de viktige spørsmålene er om emisjonen og børsnoteringen skal la Findexa investere i nye tjenester og eventuelt nye oppkjøp.

I tillegg til telefonkatalogene på nett og papir, eier Findexa 1880 Nummeropplysning, Kartforlaget, Index Publishing AS (51%) og DM-Huset (34%).

I tillegg til norske operasjoner, har Findexa aktiviteter i Finland, Poland, Russia, Ukraina, Tjekkia, Lithuania, Latvia og Estonia. I tillegg til alle Internett-aktiviteter, lager Findexa 22 millioner papirbaserte telefonkataloger hvert år.

Hele ledelsen i Findexa satt i møte da digi.no ringte.

Til toppen