Oslo Børs fredag: Bred oppgang - Agresso vinner

Agresso Group, nynoterte Iterated Systems og Norman Data Defense var blant vinnerne på Oslo Børs fredag. Ukas siste handledag var preget av markert oppgang for både IT- og totalindeksen.

Agresso Group, nynoterte Iterated Systems og Norman Data Defense var blant vinnerne på Oslo Børs fredag. Ukas siste handledag var preget av markert oppgang for både IT- og totalindeksen.

Børsene over nær sagt hele Europa kunne vise til oppgang iløpet av dagen, deriblant også her i Oslo der totalindeksen til slutt endte på 1361,13 - opp 1,3 prosent fra dagen før og dermed den fjerde dagen på rad at totalindeksen klatret opp til et nytt toppnivå. Den siste uka sett under ett, har totalindeksen på Oslo Børs steget med hele 41,65 punkter - eller 3,2 prosent.

Den generelle oppgangen fredag kan tilskrives positive tall fra USA. Totalindeksen viste et svakt fall fra middag og fram til klokka 14:30 da de amerikanske sysselsettingstallene for september ble offentliggjort. Aksjemarkedet reagerte svært positivt på USA-tallene og både IT- og totalindeksen fikk et kraftig løft.

IT-indeksen hadde en markant økning på to prosent til en sluttnotering på 1304.61. Det var også et IT-selskap som endte øverst på fredagens vinnerliste, nemlig Agresso Group som gikk opp 13,64 prosent til 25 kroner. 673.900 Agresso-aksjer skiftet eier.

Et annet IT-selskap, nykommeren Iterated Systems, som ble notert på Oslo Børs onsdag, hadde også en formidabel utvikling fredag: Opp 9,26 prosent (kr. 7,50) til ny notering på 89 kroner. Ellers fortsetter Norman oppgangen, i dag med 8,7 prosent (fire kroner) til 52 kroner. Oppgangen skyldes etternølere som omsider har fått med seg gårsdagens melding om den strategiske avtalen selskapet har inngått med Telenor Nextel, der Normans viruskontrollprogram skal inngå som en del av Telenor Nextels startpakke for Internett.

Ryktene omkring et mulig oppkjøp av ASK fortsetter, og aksjen viste fortsatt stigende tendens fredag - opp 1,06 prosent (to kroner) til ny notering 192 kroner. digi.no forsøkte fredag ettermiddag å få ASKs økonomidirektør Vidar Kinn i tale, men fikk bare standardsvaret "ingen kommentar" på alle forsøk. På direkte spørsmål om han kunne dementere oppkjøpsryktene, svarte Kinn: - Det kan jeg heller ikke kommentere.

SuperOffice var det selskapet som falt mest i verdi på Oslo Børs fredag etter en nedgang på snaue syv prosent, tett fulgt av en aksje det handles relativt sjelden i - Alcatel STK.

Børsen reagerte med et skuldertrekk på nyansatte Visma-direktør Øystein Moans planer om å rydde opp i problemselskapet. Moan kommuniserte overfor markedet (Norsk Finansanalytikerforening fredag) at han akter å avvikle åpenbare feilsatsinger i selskapet, og at kraftige organisasjonskutt allerede er kommet godt i gang. Så sent som i juli hadde Visma over 330 ansatte, i dag teller staben omlag 280 personer, og ytterligere 30 ansatte skal fjernes innen midten av oktober. Sammen med et bemanningskutt på 20 ansatte i Mikro 80 er det altså snakk om en samlet reduksjon på 100 ansatte over en halvårsperiode.

Siste notering for Visma-aksjen fredag var 4,75 kroner (opp fem øre) og over én million aksjer skiftet eier.

Omsetningen på Oslo Børs var igjen godt over årsgjennomsnittet og endte på 1,73 milliarder kroner.

Til toppen