Oslo Børs fredag: IT-selskaper på tapertoppen

Til tross for en liten oppgang for IT-indeksen (opp 0,11 prosent til sluttnotering 1217,43) var det tre teknologiselskaper som toppet taperlista på Oslo Børs fredag: Multimedia Publishing, Norman Data Defense og Navia ble de største taperne.

Til tross for en liten oppgang for IT-indeksen (opp 0,11 prosent til sluttnotering 1217,43) var det tre teknologiselskaper som toppet taperlista på Oslo Børs fredag: Multimedia Publishing, Norman Data Defense og Navia ble de største taperne.

Uke 39 ble avsluttet med en liten kursoppgang så og si over hele fjøla: Alle indeksene med unntak av finans steg fredag. Nok en gang var det skipsindeksen som hadde sterkest framgang av hovedlistas delindekser. Totalindeksen endte på 1319,48 som er 0,1 prosent opp sammenliknet med gårsdagens sluttnotering.

Totalindeksen ble hjulpet rett vei av oppgang i USA som følge av svakere BNP-vekst enn ventet, opplyser Oslo Børs. Oppfattelsen er at torsdagens sterke amerikanske nøkkeltall øker sannsynligheten for en snarlig amerikansk rentehevning. Da Oslo Børs stengte klokka 17:00 fredag hadde Dow Jones-indeksen steget én prosent.

Bortsett fra omsetningen av Gresvig-aksjer på 189,2 millioner var dagens omsetning på Oslo Børs noe lavere enn normalt. Aksjer og grunnfondsbevis for i alt 1364 millioner kroner skiftet eiere.

Den siste uken har totalindeksen steget ett prosent. Så langt i september har den steget 3,4 prosent, og 36,3 prosent i 1997. Den samme tendensen gjelder også for IT-indeksen: Så langt i september har den steget med 4,51 prosent og 21,74 prosent i 1997.

Verdt å nevne om IT-aksjene i dag er det at NetCom-aksjen igjen brøt 125-kronersgrensen, opp 4,2 prosent fra gårsdagens sluttnotering. 42.600 NetCom-aksjer skiftet eier. Ellers ble SuperOffice en av dagens vinnere, opp 4,55 prosent til ny kurs 23,50 kroner. Også Sysdeco (ny kurs 15 kroner) og Tandberg (92 kroner) gikk noe opp, henholdsvis 4,26 og 4 prosent. Felles for alle er imidlertid et lavt handelsvolum.

En av dagens tapere, Norman Data Defense, falt fra 43 til 40 kroner. Etter omsetningskurven å dømme ser det ut til at markedet har reagert negativt på digi.no-nyheten om at Norman er en av beskyttelsesprogramvare til makrovirusrammede DnB.

At Multimedia Publishing havnet på tapertoppen må tolkes som en korreksjon i forhold til den sterke oppgangen aksjen fikk onsdag, da selskapet fikk seg ny administrerende direktør og innsidere kjøpte aksjer i MMP.

Til toppen