Oslo Børs fredag: Norman vinner igjen

Norman Data Defence ble børsvinner for andre dag på rad etter en oppgang på nesten 13 prosent. IT-indeksen endte derimot svakt ned, etter en oppgang tidlig på dagen. - Typisk fredag, sier en analytiker til digi.no.

Norman Data Defence ble børsvinner for andre dag på rad etter en oppgang på nesten 13 prosent. IT-indeksen endte derimot svakt ned, etter en oppgang tidlig på dagen. - Typisk fredag, sier en analytiker til digi.no.

Oslo Børs åpnet optimistisk fredag, men fra klokka 12 og utover snudde trenden. Det gikk hardest ut over IT-indeksen som endte på 1198,62, ned i underkant av tre poeng fra torsdagens sluttnotering.

- Nedgangen på slutten av dagen er et typisk fredagsfenomen. Investorene tenker vel mer på helgen enn på sine investeringer, sier en megler til digi.no. Han har ingen annen forklaring på fenomenet .

Til tross for nedgangen var det mange av IT-selskapene som gjorde det godt i dag. Spesielt utmerket Norman Data Defense seg, som med en oppgang på 12,7 prosent ble dagens børsvinner. Norman kom i går med melding om et samarbeid med det svenske smartkort-selskapet Nexus.

- Jeg vet ikke helt om jeg kan si meg enig i denne oppgangen. Eneste årsaken må være at dette tross alt er et billig programvareselskap målt i price/sales, sier en analytiker til digi.no etter børsens stengte i ettermiddag. At Merkantildata brøt gjennom 200-kroners grensa og avsluttet med ny toppnotering synes imidlertid analytikeren er helt rimelig.

- Dette er jo egentlig et ganske billig selskap, tatt i betraktning at de alltid holder hva de lover, sier analytikeren som tror at aksjen vil fortsette å stige.

Et annet selskap med nye toppnotering i dag var Tandberg Data, som ved børsslutt i dag kunne notere seg en oppgang på to prosent til ny kurs 204 kroner.

- Jeg mener dette selskapet er for høyt priset i utgangspunktet, og tror derfor ikke på en videre oppgang. At selskapet ennå ikke har begynt å tjene penger på sine MLR-spillere ser jeg som et faresignal, sier analytikeren som også tror at avtalen som ble inngått med Imation er forbundet med langt større risiko enn det markedet aner.

På toppen av taperlisten på dagens IT indeks finner vi Superoffice, som falt med nye 90 øre til årets svakeste notering på 19,10 kroner. Denne aksjen begynner også å bli skummel mener den samme analytikeren.

- Superoffice har for lav grad av funksjonalitet i sine produkter, og det er faktisk en fare for at de blir spist opp av Microsofts produkter nedenfra, sier analytikeren som tror at Superoffice har vært priset altfor høyt, altfor lenge.

Til toppen