BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oslo Børs fredag: Oppgangen fortsetter

Stor aktivitet men likevel små endringer i forhold til gårsdagens sluttnivå. Det kan stå som en kort beskrivelse for utviklingen på Oslo Børs fredag, der Opticom igjen kom best ut av det av IT-selskapene.

Øystein Kvistad
10. okt. 1997 - 19:17

Det var relativt små endringer i det generelle kursbildet på Oslo Børs fredag formiddag, men en markert oppgang for Orkla-aksjene trakk totalindeksen opp omlag 0,6 prosent ved 14:30-tiden.

Da ble produsentprisindeksen i USA offentliggjort, og en betydelig større stigning enn forventet sendte totalindeksen 11 poeng rett ned (omlag 0,9 prosent) i løpet av få minutter. New York-børsen åpnet svært negativt klokka 15:30, men da fallet også her stoppet opp, stabiliserte det norske markedet seg, melder Oslo Børs.

Heller ikke de norske konsumprisindekstallene som ble offentliggjort fredag formiddag overrasket, og fikk dermed liten innvirkning på rente- eller kursbildet.

Til slutt endte totalindeksen med en oppgang i forhold til torsdagens sluttnivå.

Totalindeksen sluttet på 1372.75 som er en oppgang på 0,3 prosent.

Dermed har totalindeksen økt med 0,9 prosent i løpet av den siste uka.

IT-indeksen endte på 1295.76 - en marginal økning på 0,12 prosent sammenliknet med gårsdagens sluttnotering.

Opticom var det IT-selskapet som gjorde det best fredag, opp 7,14 prosent (15 kroner) til ny kurs 225 kroner. Ellers var det små endringer.

Aktiviteten i markedet var imidlertid god. Alt i alt ble det handlet aksjer og grunnfondsbevis for til sammen 1,6 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.