Oslo Børs går over til SAXESS

Børsen mener overgangen til nytt system vil sikre selskapene bedre eksponering mot det internasjonale kapitalmarkedet.

Børsen mener overgangen til nytt system vil sikre selskapene bedre eksponering mot det internasjonale kapitalmarkedet.

Børsrådet ved Oslo Børs godkjente i går avtalen mellom OM Technology og Oslo Børs om leveranse av OM Technologys SAXESS-system for handel med aksjer. Handelsstart i systemet er beregnet til fjerde kvartal 2001.

Bestillingen er verdt over 120 millioner svenske kroner og inkluderer leveranse, support og drift i 5 år.

- Børsrådets godkjennelse var det siste avgjørende elementet som gjør oss til medlemmer av Norex-alliansen. Når det felles handelssystemet står ferdig om drøyt et år kommer norske børsnoterte selskaper til å få en betydelig større eksponering mot internasjonale kapitalmarkeder, sier Sven Arild Andersen ved Oslo Børs.

- Når Oslo Børs nå vil benytte SAXESS så kommer mellom 70 - 80 prosent av volumet for aksjer i Norden til å handles i et og samme handelssystem. Oslo Børs blir den fjerde børsen som anvender SAXESS og vi er glade for å få dem som partner til OM Technology, sier Magnus Karlsson Böcker, administrerende direktør i OM Technology.

SAXESS er et system for verdipapirhandel som i dag benyttes av OM Stockholmsbørsen, Københavns Fondbørs og Islands Børs. Dette er de samme børsene som er med i Norex-samarbeidet.

Til toppen