RESULTATERFINANS

Oslo Børs går over til SAXESS

Børsen mener overgangen til nytt system vil sikre selskapene bedre eksponering mot det internasjonale kapitalmarkedet.

Ole-Andreas Krohn
2. nov. 2000 - 12:35

Børsrådet ved Oslo Børs godkjente i går avtalen mellom OM Technology og Oslo Børs om leveranse av OM Technologys SAXESS-system for handel med aksjer. Handelsstart i systemet er beregnet til fjerde kvartal 2001.

Bestillingen er verdt over 120 millioner svenske kroner og inkluderer leveranse, support og drift i 5 år.

- Børsrådets godkjennelse var det siste avgjørende elementet som gjør oss til medlemmer av Norex-alliansen. Når det felles handelssystemet står ferdig om drøyt et år kommer norske børsnoterte selskaper til å få en betydelig større eksponering mot internasjonale kapitalmarkeder, sier Sven Arild Andersen ved Oslo Børs.

- Når Oslo Børs nå vil benytte SAXESS så kommer mellom 70 - 80 prosent av volumet for aksjer i Norden til å handles i et og samme handelssystem. Oslo Børs blir den fjerde børsen som anvender SAXESS og vi er glade for å få dem som partner til OM Technology, sier Magnus Karlsson Böcker, administrerende direktør i OM Technology.

SAXESS er et system for verdipapirhandel som i dag benyttes av OM Stockholmsbørsen, Københavns Fondbørs og Islands Børs. Dette er de samme børsene som er med i Norex-samarbeidet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.