Oslo Børs gjør unntak for tre IT-selskaper

Den siste tidens kursutvikling til IT-selskapene har fått Oslo Børs til å gjøre et unntak: Nå løftes Opticom, Visma og SPCS-gruppen opp til hovedlisten.

Den siste tidens kursutvikling til IT-selskapene har fått Oslo Børs til å gjøre et unntak: Nå løftes Opticom, Visma og SPCS-gruppen opp til hovedlisten.

Mye takket være den utrolige kursutviklingen de siste ukene, der Opticom har gjort daglige hopp på 10-30 prosent, løftes nå selskapet inn på hovedlisten på Oslo Børs. Dermed gjør Oslo Børs et unntak fra sine ellers strenge regler.

For reglene passer dårlig i en Internett-verden der selskaper kommer (og går) nesten over natten. Oslo Børs krever vanligvis at et selskap skal ha tjent penger i minst ett av de tre siste årene for kunne komme med på hovedlisten. Det har ikke Opticom gjort, men Oslo Børs ønsker trolig å ha med flere IT-selskaper på hovedlisten for å skape større fart.

Oslo Børs sier den har "gjort en totalvurdering" ut fra kundenes ønsker og omsetning i aksjen. Derfor løftes tre selskaper som ellers ikke vil blitt med opp på hovedlisten 3. januar til neste år. Dette er Opticom, Visma og SPCS-gruppen (tidligere PC-Systemer).

Dagens kursutvikling understreker hvorfor Opticom flyttes til hovedlisten. Til å begynne med i dag falt Opticom først ti prosent, men snudde raskt oppover og har steget nye 19 prosent. I hva som den siste tiden har blitt en vanlig dag for selskapet, har kursen løftet seg nye 17 prosent opp til 1290 kroner. I løpet av dagen har aksjen vært omsatt for hele 1400 kroner.

Plass på hovedlisten er en viktig seier for de tre IT-selskapene fordi mange store investorer og fond bruker mesteparten av sine midler på selskaper på hovedlisten. Hovedlisten er derfor elitelaget på Oslo Børs.

Samtidig faller 11 selskaper, primært eldre industriselskap med lav omsetning i aksjene, ut av hovedlisten og ned på SMB-listen.

Til toppen