RESULTATERFINANS

Oslo Børs: Høy aktivitet, små utslag i IT

Til tross for resultatrushet blant IT-selskapene de siste dagene ble det små utslag for IT-indeksen tirsdag. Dataselskapet SuperOffice falt imidlertid kraftig på krympende marginer.

Eirik Flaa
28. apr. 1998 - 19:41

Både for IT- og totalindeksen ble det små utslag tirsdag. De to indeksene beveget seg noenlunde i takt i løpet av dagen og endte opp henholdsvis 0,14 og 0,25 prosent til henholdsvis 1520,86 og 1384,90 poeng.

Det var dog ett IT-selskap som gjorde seg bemerket tirsdag: SuperOffice-aksjen endte på 16,70 kroner - 9,7 prosent under sluttkursen mandag. Selskapet leverte tirsdag kvartalstall som ikke klarte å imponere markedet.

- Sist jeg snakket med Une Amundsen fortalte han at selskapet nå skulle begynne å høste fruktene av sin ekspansive strategi. Når jeg ser at marginene faller, blir jeg skeptisk, sier en analytiker, som også mener PC-Systemers satsing på salgsstøtte kan bli et problem for SuperOffice.

- PC-Systemer har tidligere tatt seg av mye av distribusjonen av SuperOffice i Norge, et samarbeid som trolig vil få problemer etter at PC-Systemer leverer sin egen versjon, sier analytikeren, som har stor tro på at Boasson og PC-Systemer kan gjøre det bra på salgsstøtte ved å benytte sin eksisterernde kundebase.

PC-Systemer, som fikk kraftig oppgang etter resultatfremleggingen mandag, falt også noe tilbake tirsdag, og endte på 23 kroner, tre prosent under mandagens sluttkurs.

Nedgang den siste tiden har det også vært for TTI, som i likhet med Tandberg Data selger båndstasjoner for backup. Aksjen har falt i takt med svekkelsen av Tandberg Data-aksjen de siste dagene, og tirsdag ble det ny tilbakegang på 5,9 prosent til 16 kroner - hvilket er marginalt over emisjonskursen på to dollar.

- Spriket mellom prisingen av Tandberg Data og TTI er altfor stort, til tross for at TTI ikke har noen særlig track-record å vise til, sier en analytiker, som mener de to bør justeres nærmere hverandre hva prising i forhold til forventet salg angår.

Ark-aksjen endte marginalt opp etter at selskapet leverte sine kvartalstall tirsdag. En analytiker digi.no snakket med, mener likevel at aksjen er for beskjedent priset.

- At Ark klarer å vise samme marginer på Cinet-biten som selskapet hadde i Ark-konsernet for ett år siden, er imponerende. Jeg tror selskapet er et definitivt restruktureringscase og Ark kan bli en spennede aksje å handle i dersom Getronics holder hva de lover og selger seg ned til 75 prosent, sier analytikeren.

Aktiviteten var fortsatt høy på Oslo børs tirsdag. Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 2,1 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.