JUSS OG SAMFUNN

Oslo Børs ikke i førersetet for bedre informasjon

Bør børsnoterte selskaper gi konkrete resultatanslag? Til digitoday sier Oslo Børs at de mener informasjonsplikten er dekket av dagens regelverk.

Oddmund Grøtte
30. mars 2001 - 06:02

Utgangspunktet for vår forespørsel til Oslo Børs er at amerikanske børsnoterte selskaper er pliktig til å rapportere konkrete tall for fremtidig vekst- og resultatutvikling. Selskapene er pålagt å gi "best guidance" for inntjeningsutsiktene for kalenderåret innen de rapporterer tall for første kvartal.

På spørsmål fra digitoday om det har vært diskutert å kreve selskapene for konkrete resultatmål også på Oslo Børs, svarer Tor Arne Olsen følgende:

- Vi har ikke diskutert dette konkret. Vi mener likevel at dette ivaretas gjennom plikten selskapene har til å informere alle samtidig. Selskapene vet hva som er konsensus i markedet, og plikter å varsle hvis det er store avvik mellom forventningene i markedet og selskapets egne prognoser. Men det er forskjellige regelverk i hvert enkelt land, og det er mulig vi må forandre vårt for å harmonisere mer med NOREX i fremtiden.

Til digitoday sier Olsen at en eventuell endring sannsynligvis innebærer at Børsforskriften må endres, noe Finansdepartementet må gjøre.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.